Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 07:01

Вітер перевертав дерева й біґборди у столиці

Автор: фото: autoua.net
  Вул. Антонова, 15а.  Впавши, стара верба придушила автівку у дворі і вибила вікно на другому поверсі
Вул. Антонова, 15а. Впавши, стара верба придушила автівку у дворі і вибила вікно на другому поверсі

Шквальний вітер, який гуляв містом з 22 по 24 лютого, обірвав у кількох районах електричні кабелі. Він виривав із корінням дерева й важкі рекламні щити.

Парк поблизу медичного містечка на пр-ті Комарова в суботу зранку був засмічений. Центральні алеї біля Інституту мікрохірургії ока та віддалені доріжки засипані обламаними гілками й сміттям. Те саме й на масиві Відрадний, де уздовж вулиць росте багато тополь.

У ніч із п"ятниці на суботу біля житлового будинку N15а на вул. Антонова впала стара верба. Дерево росло метрів за 20 від фасаду будівлі. Гілки вибили вікно на другому поверсі. Стовбур звалився на припарковану в дворі автівку ВАЗ 21099. Постраждалих не було. Про це "ГПУ" повідомив Валерій Целуйко, 45 років, заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Солом"янського району.

— Рятувальникам довелося розрізати дерево по частинах, виймати гілки з машини, — зауважує Целуйко.

Схожа історія трапилася на вул. Освіти, 12/1, на Солом"янці. Там стара верба впала на легковик "хюндай".

У Голосіївському районі вітром пошкодило лінію електромережі. 23 лютого по обіді спеціалісти "Київенерго" повідомили районну владу, що в приватному будинку на вул. Ушакова, 27 зникло світло. Хазяйка помешкання 57-річна Людмила Мироненко розповіла "ГПУ", що електрики не було півдоби: з 4.00 до 16.30 суботи.

— Прокинулась о четвертій ранку, світла нема, сніданок готувала при свічці, — каже Мироненко. За словами жінки, електрика в домі зникає не вперше.

Напередодні вночі вітер зривав металеві пластини з сусідньої недобудованої шестиповерхівки на Ушакова.

— Так торохкотіло надворі. Ми переживали, щоб те залізо не впало на наш будинок, — говорить Людмила.

Шквалом здирало облицювальну плитку з 8-го корпусу Національного авіаційного університету, вона летіла аж на пр-т Комарова. Зафіксували два випадки, коли вітер перевертав важкі рекламні біґборди на бетонних подушках. Зокрема, на повороті з б-ру Дружби Народів до площі Либідської. Ще один щит перевернувся на Великій Кільцевій дорозі.

По всьому місту в суботу зранку був короткочасний град. Гідрометцентр зафіксував 23 і 24 лютого північний вітер, пориви якого сягали місцями 20 м/с.

Зараз ви читаєте новину «Вітер перевертав дерева й біґборди у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути