Столичні ресторани підняли ціни на свої страви через здорожчання комунальних платежів.
Про це повідомила глава компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова, пишуть "Вести".
"У порівнянні з вереснем переважна кількість закладів підвищили ціни на 10 відсотків. Дешеві овочі та фрукти зникли з обігу. Також у відпускну ціну продукції закладають збільшення комунальних тарифів. Ті, хто досі не підвищив ціни, швидше за все, зроблять це до Нового року", - сказала Насонова.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чашка кави в кафе подорожчала втричі - інфографіка
2015 року середній чек у ресторані зріс на 20%. Торік кияни залишили в ресторанах 3,2 млрд грн. Тоді здорожчання пояснювали 40-відсотковою інфляцією.
×
Коментарі