Ексклюзиви
вівторок, 23 липня 2013 13:12

У київській опозиції про "таємну" зустріч із Поповим нічого не знають

У київській опозиції про "таємну" зустріч із Поповим нічого не знають
Фото: www.bilozerska.info

Депутатів Київської міськради від опозиції про таємну зустріч із головою КМДА Олександром Поповим не повідомляли.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла голова київської фракції "Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

"Якщо там щось таке супер таємне, то, мабуть, депутати таємно і запрошуються. І, мабуть, вибірково. Тому що мені офіційно, як голові фракції "Батьківщина", таке запрошення не надходило", - сказала вона, коментуючи інформація про те, що Попов сьогодні таємно збирає депутатів Київради.

Меліхова додала: "Як влада працювала не прозоро, не чесно, в порушення Конституції України, так і продовжує. Після того, як закінчилися повноваження Київради, її 5-річний термін, вона намагається будь-яким чином легалізувати і провести пленарне засідання. Краще б пан Попов зосередив зусилля і йшов персонально до президента, до прем'єра, до голови ВР. Сказав би їм, що створилися такі умови, що неможливо, щоби працювало господарство і потрібно негайно призначити позачергову сесію парламенту, на якій би одразу ж призначили вибори у Києві. А якщо вже немає можливості зібрати народних депутатів, то спочатку вересня роботи Верховної Ради першим питанням поставили б призначення виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попову не вдалося домовитися з депутатами про позачергове засідання Київради

Депутат переконана, що навіть якщо протягом кількох місяців Київрада працювати не буде, ні на що суттєво у місті це не вплине.

"Господарство би не зупинилося, надбавки вчителям та лікарям будуть виплачені якщо не завтра, то максимум через два місяці, якщо є така можливість. Ніщо не зупиниться. Тому можна ще раз констатувати: влада не хоче, щоби кияни могли керувати містом і обрати своїх депутатів у представницький орган - Київраду, більше того, вона обмежує у правах самих киян бути обраними. Вона йде нахабно, вероломно, намагається узурпувати владу. Районних рад немає, Київради немає, мера немає і ще собі хочуть нарізати повноваження спочатку до 2015 року, а з часом можуть і далі відкладати вибори. Таким чином, вибудовується система тоталітарної влади в Україні, і у Києві зокрема", - підкреслила Меліхова.

Говорячи про те, які питання можуть розглядатися на зустрічі із Поповим, вона наголосила, що першим завданням влада зараз є запустити нелегітимну Київраду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР вважає, що в КМДА їх затягують на нелигітимну сесію

"Питання номер один - будь-яким чином провести сесію Київради. Якщо після 2 червня Київрада про щось проголосує, то це означатиме, що вона працює. Крім того, влада хоче дати під це гниле внутрішнє наповнення міськради гарну обгортку: давайте 100 млн Києву кинемо з Банкової та Грушевського, і будемо розповідати вчителям, лікарям, профспілкам яка погана опозиція, що не дає можливість працювати", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов готовий до київських виборів восени - нардеп

Депутат додала: "Так про що думали господарники на початку року, до 2 червня? Чому не розподіляли ці кошти раніше? Тому зараз вони просто дурять людей, думають, що кияни такі дурні. А насправді, самі собі рублять сук, на якому сидять. Бо якщо сесія буде проходити нелегітимно, то всі її рішення з часом буде відмінено. І за це рано чи пізно їм доведеться поплатитися".

Зараз ви читаєте новину «У київській опозиції про "таємну" зустріч із Поповим нічого не знають ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути