вівторок, 27 березня 2018 13:18

У Києві перевірять рівень пожежної безпеки в торговельних центрах

У Києві перевірять рівень пожежної безпеки в торговельних центрах
Власників ТРЦ закликали забезпечити надійну роботу систем протипожежної безпеки. Фото: "Подробности"

Після трагедії в російському Кемерові київський міський голова Віталій Кличко доручив обстежити всі торгово-розважальні комплекси столиці на відповідність нормам пожежної безпеки.

Про це заявив заступник голови міськадміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє сайт КМДА.

Перевірки проводитимуть спільно міська влада та Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Ми шоковані трагедією, що сталася у Кемерові. Зважаючи на це, мер Києва доручив перевірити на відповідність нормам пожежної безпеки всі торгово-розважальні комплекси та інші місця масового перебування людей", - сказав чиновник.

Він закликав власників ТРЦ та інших закладів масового перебування людей упорядкувати й забезпечити надійну роботу систем протипожежної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під посольства РФ в Україні принесли квіти та іграшки

Але Державна служба з надзвичайних ситуацій має мінімальні механізми впливу для влаштування перевірок торгових центрів, зауважив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук в ефірі програми "Київ Live".

"Щодо закладів комерційних форм власності, зокрема торговельних центрів, то у зв'язку з обмеженнями перевірок є два варіанти для ДСНС провести їх у таких будівлях: або бажання самого комерсанта виконати таку перевірку та відповідна заява від нього, або через скарги громадян міста. Якщо сам балансоутримувач не проявляє зацікавленості у питанні безпеки, то у ДСНС на сьогодні край мінімальні механізми впливу на нього", - розповів він.

Пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемеровому сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі, де знаходилися кінозали і в неділю було багато дітей. Загинули 64 людини. Госпіталізували 15 осіб. Є також інформація про зниклих.

Зараз ви читаєте новину «У Києві перевірять рівень пожежної безпеки в торговельних центрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути