понеділок, 14 січня 2013 20:44

У Києві відкрили дитячий майданчик зі скульптурами крокодила-хабарника та павука-рекетира
8

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні, 14 січня, в Києві відбулося відкриття дитячого майданчика з роботами київського скульптора Костянтина Скритуцького на Пейзажній алеї, по вулиці Велика Житомирська.

Автор показав два світи — тіньової економіки та благополучної правової держави, де чесно сплачують податки. Майданчика поділили на дві частини. В одній скульптор поставив негативних героїв — зеленого крокодила-хабарника, скорпіона-контрабандиста, павука-рекетира, в іншій - позитивні крани достатку, яскраву заводську трубу-гірку, з якої можна з'їжджати. Скульптури зроблені з бетону, зверху обкладені мозаїчним склом.

"Мені найбільше сподобалося лазити по цій драбині та гойдатися на гойдалках. Крокодил зовсім не страшний, а навіть красивий, - каже 6-річна Анна Чічак. Вона живе на першому поверсі сусіднього будинку. Майданчик видно з вікон її квартири. - Я найбільше люблю гуляти з мамою і сестрою по Володимирській гірці. Тепер ще й сюди будемо ходити, бо близько".

"Ідея майданчика - наочно пояснити дитині: що таке хороше, що таке погане, як діє держава і економіка, - каже голова громадської організації "Київ. Стратегія-2025" Федір Баландін. - Поруч теж поставимо майданчик з соціальним навантаженням. Зараз маємо багато економістів, які не знають економіки, і юристів, які не знають юриспруденції. Діти не йдуть навчатися корисних і потрібних спеціальностей. Не хочуть бути слюсарями і мулярами. Майбутній майданчик пропагуватиме, що всі професії важливі".

Скульптури робили у майстерні, майданчик монтували п'ять місяців.

"Ми з Костею приймаємо замовлення від заможних людей, які хочуть на своєму подвір'ї мати таку Пейзажну алею, - продовжує Баландін. - Що заробляли, витрачали тут. На паркан скинулися мешканці. У них проблема, що тут багато п'яничок збирається ночами. Тому вони підтримали нашу ідею. Майданчик матиме свій режим роботи з 9.00 до 21.00. Студенти екологічного факультету Києво-Могилянської академії обіцяють тут прибирати як волонтери".

Діти позабиралися на місток, який веде з неправової у правову державу, крутяться на каруселях-бубликах, які символізують обіг грошей.

"Мої діти живуть недалеко. Інколи ходять з дитиною гуляти на Пейзажку, - каже відвідувачка, яка не хоче представлятися. - Як сюди трирічну дитину пустити, де на кожному кроці забезпечена травма. Пластикові майданчики для дітей — це просто супер. Там можуть безпечно лазити і не розквасять собі об тверде носа. Сюди хіба школярі приходитимуть покурити, але якщо тут присісти, то можна попу застудити".

Перерізати стрічку на відкритті майданчика приїхали голова КМДА Олександр Попов та перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили дитячий майданчик зі скульптурами крокодила-хабарника та павука-рекетира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути