Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2018 07:44

У Києві хочуть закрити 13 ТРЦ

У Києві хочуть закрити 13 ТРЦ
У Службі надзвичайних ситуацій вимагають закрити 13 торгово-розважальних центрів у Києві через грубі порушення правил пожежної безпеки загрожують життю відвідувачів та працівників. Фото - ТСН

У Службі надзвичайних ситуацій вимагають закрити 13 торгово-розважальних центрів у Києві. У судовому позові пояснюють - грубі порушення правил пожежної безпеки загрожують життю відвідувачів та працівників.

Масштабні перевірки ТРЦ розпочалися ще в квітні після трагедії в російському Кемерові. Тоді через пожежу загинуло 64 людини, здебільшого діти. Експерти кажуть, що п'ять місяців потому ситуація з безпекою в розважальних центрах України суттєво не покращилась, йдеться у сюжеті ТСН.

В акті перевірки дотримання правил пожежної безпеки торгово-розважального центру на Одеській площі у квітні було зафіксовано 57 порушень. У серпні змінилося небагато - не щільно зачинені двері між поверхами та приміщеннями дозволять диму та вогню швидко розповсюджуватись будівлею. Через заблоковані вікна чадний газ присипатиме тих, хто намагається знайти вихід. Кавовий автомат у вузькому проході при паніці може наробити лиха. Відкриті розподільчі коробки та подовжувачі на дерев'яних підставках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман пообіцяв перекопати входи і відключити світло проблемним ТРЦ

"Ми подаємо до суду з вимогою призупинити роботу того чи іншого об'єкту у випадку виявлення грубих порушень норм та правил пожежної безпеки. Цей об'єкт призупиняє роботу, допоки не усуне порушення", - розповів заступник начальника Головного управління ДСНС України у Києві Назар Козяр.

У списку небезпечних - 13 столичних ТРЦ, по Україні їх нарахували більше восьми сотень. Судитися рятувальники можуть роками. І весь цей час порушники і далі працюватимуть, наражаючи на небезпеку відвідувачів, кажуть рятувальники.

В Кемерові 25 березня сталася пожежа в 4-поверховому торговому центрі "Зимова вишня". В результаті загинули 64 людини, з них 41 дитина. В будівлі не спрацювала пожежна сигналізація, тому співробітникам торгового центру довелося самим сповіщати відвідувачів. Деякі з них виявилися відрізаними від виходів, вони стрибали з вікон або вибиралися на дах, звідки їх рятували пожежники. Один зі свідків заявив, що причиною пожежі міг стати підпал.

Зараз ви читаєте новину «У Києві хочуть закрити 13 ТРЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути