середа, 25 квітня 2012 13:57

У центрі Києва громадські туалети закрили на євроремонт
8

В самому центрі Києва всі стаціонарні туалети закриті на ремонт. Будівельники пояснюють, що ремонтують їх до Євро-2012. Не працюють громадські вбиральні на Європейській площі за консерваторією, у дворі Хрещатику, 27, в парку Шевченка та у сквері на Володимирській між Михайлівською площею та Софією Київською.

Автор: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН
  Парк Шевченка
Парк Шевченка

В переході біля метро Льва Толстого закритий лише жіночій туалет. Клієнткам пропонують ходити разом із чоловіками. Вхід - 2 гривні.

Автор: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН
  Перехід на площі Льва Толстого
Перехід на площі Льва Толстого

"Берите бумаги сколько нужно, у меня без ограничений", - каже співробітниця туалету. Молоді жінки соромляться заходити до кабінок, коли в туалеті є чоловіки. Чекають, поки ті справлять потребу.

"Как-то неудобно, пусть мужчина пройдет. Я подожду", - пояснює киянка Ольга Маслянік. Дивиться на себе у дзеркало, поправляє зачіску.

Автор: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН
  Парк Шевченка
Парк Шевченка

"Что тут такого, что вместе? Кто там смотреть будет? - працівниця туалету не бачить в цьому нічого дивного. - Жіночий туалет відкриють, коли ремонт зроблять. Мені не кажуть, коли. Знаю, що плитку там зараз відбивають".

Автор: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН
  Дворик на Хрещатику
Дворик на Хрещатику

Модульний туалет стоїть на вулиці навпроти Хрещатику, 29. Це поруч із Беcарабкою. Має дві кабінки, посередині місце з віконцем для касирки. Зверху напис, що туалет коштує 2 гривні.

"В нас таких п'ять штук встановлено. Всі по цей бік Хрещатика. З того боку немає жодного, - на вулицю зі свого робочого місця виходить касирка, жінка років 65. Називатись не хоче. – Подивіться які вони всередині гарні. Вдома таких нема", - жінка просуває руку у віконце, натискає там кнопку, двері відчиняються.

Автор: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН
  Хрещатик
Хрещатик

Всередині все блищить. Унітаз та умивальник з металу. Кабінка простора. Є туалетний папір, рідке мило та паперові рушники. Запаху туалету не відчувається. Розглядати клозет зупиняються перехожі. На вулиці поруч стоять лавочки, на яких всі місця зайняті. Там теж дивляться в бік туалету.

"А ще в нас є кабінка для інвалідів та колясочників. Зараз подивитесь, як там зручно, - хвалить туалет. Потім знову просуває руку у віконце, натискає кнопку. Фотограф просить мене ширше відчинити двері та потримати їх, аби зробити гарний кадр. З туалету доноситься крик: всередині хлопець років 20-ти сидить на унітазі зі спущеними штанами. Хапає папір, намагається ним прикритись. Швидко закриваємо двері.

Автор: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН
  Європейська площа
Європейська площа

"Ой, забула, що в мене клієнт сидить. Тут багато свідків є, що ми не спеціально", - червоніє касирка. Сміється, витирає рукою очі. Потім пояснює: "Таке іноді буває, особливо на свята. Зайде п'яний у кабінку, довго немає, у мене вже лампочка, що там хтось є, виключилась. А він спить собі всередині".

Автор: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН
  Європейська площа
Європейська площа

Будівельники, які ремонтують в вбиральню в парку Шевченко пояснюють, що вони з фірми "Особняк". Зараз кладуть у туалеті плитку та міняють вікна та двері на пластикові. Пояснюють, що він буде відповідати всім європейським стандартам. Потім будуть ремонтувати громадський заклад на Володимирській.

Автор: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН
  Європейська площа
Європейська площа

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва громадські туалети закрили на євроремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути