Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2013 17:59

"Ударівці" ночуватимуть у Київраді, щоб потрапити на завтрашнє засідання

"Ударівці" ночуватимуть у Київраді, щоб потрапити на завтрашнє засідання
Фото: gazeta.ua

Депутати від фракції "УДАР" разом з громадськими активістами будуть чергувати всю ніч у колонній залі Київради. Про це повідомив заступник голови фракції "УДАР" у Київраді Андрій Странніков.

"Громадські активісти збираються залишатися на ніч у колонній залі. "УДАР" разом з представниками інших опозиційних сил чергуватиме щоб не допустити провокацій. Ми будемо тут, доки не відкриється сесія Київради, яка запланована на завтра і будемо вимагати, щоби люди, які знаходяться в цій залі або їхні представники, були допущені на засідання Київради", - зазначив Андрій Странніков.

На його думку, сьогоднішній конфлікт у Київраді спровокований діями столичної влади через закритість міської ради від громади.

"Розпорядження, яким обмежується доступ до Київради, було підписане ще Черновецьким у 2007 році, і воно має піти в небуття разом з ним", - підкреслив депутат.

Странніков називає поступкою влади відкрити ліве крило зали засідань для доступу громадськості.

"Це фікція. Насправді, воно і так відкрите. Це невеличкий коридор близько 100 кв.м. з кількома кабінетами . Перебуваючи там громадськість все одно не матиме можливості бути в курсі подій, які відбуваються у Київраді", - зазначив Андрій Странніков, додавши, що подібні ініціативи точно не сприятимуть більшій відкритості Київради.

Він також повідомив, що "ударівці" написали заяви до правоохоронних органів щодо перешкоджання депутатській діяльності та порушення прав депутатів. Також вони обурені заявою секретаря Київради Галини Гереги, що нібито опозиційні депутати свідомо не бажали взяти участь у пленарному засіданні. Та вимагають від Галини Гереги спростувати неправдиву інформацію і вибачитися перед депутатами. А в подальшому забезпечити нормальну роботу Київради та не перешкоджати діяльності її депутатів.

Зараз ви читаєте новину «"Ударівці" ночуватимуть у Київраді, щоб потрапити на завтрашнє засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути