Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2022 12:34

Спецтема: Війна Росії проти України

У трьох громадах на Київщині гуманітарна катастрофа

У трьох громадах на Київщині гуманітарна катастрофа
У Вишгородському районі Київської області ситуація напружена. Фото: tsn.ua

На Київщині в Іванківській, Димерській та Поліській громадах - гуманітарна катастрофа.

У Вишгородському районі Київської області ситуація напружена, але контрольована. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

"Вишгородський район. Ситуація без змін - напружена, але контрольована. В Іванківській, Димерській та Поліській громадах - гуманітарна катастрофа. Здійснюються заходи щодо нормалізації ситуації, продовжується завезення продуктів харчування і ліків", – написав він.

Славутич потребує продуктів харчування, пального та медикаментів.

У Бучанському районі на Київщині триває розмінування і відновлення енергопостачання та зв'язку на територіях, що були під окупацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тут була одна з переломних битв за Київ" - показали як виглядає село Мощун після "русского мира"

Броварський район розпочав весняно-польові роботи, за винятком територій, що були окуповані. Під час бойових дій в громадах району були пошкоджені деякі лінії електромереж, тож зараз відбуваються роботи з їх відновлення.

Окрім того, тривають ремонтні роботи пошкодженого магістрального газопроводу, через що 21 тис. абонентів залишилися без газу.

У Броварському районі також пошкоджені та зруйновані 7 переправ через водойми та 3 автомагістральні мости. Пошкоджена також автомагістраль М-01 Київ-Чернігів у Заліссі, що в Великодимерській громаді.

"Обухівський, Бориспільський, Білоцерківський, Фастівський райони. Ситуація контрольована. Надзвичайних подій не зафіксовано. Освітній процес триває дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Сили оборони – у підвищеній боєготовності", – зазначив Павлюк.

У Київській області було виявлено понад тисячу вибухонебезпечних предметів. Таку кількість знайшли на 5 квітня. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко. "Ми сподіваємося, що основну частину вдасться більш-менш очистити, але не можна поки що загадувати, тому що треба дивитися у кожен будинок, де очікує потенційна небезпека", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «У трьох громадах на Київщині гуманітарна катастрофа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути