четвер, 18 травня 2023 06:03

Спецтема: Війна Росії проти України

У столиці пролунали вибухи: перші подробиці атаки РФ
Оновлено

У столиці пролунали вибухи: перші подробиці атаки РФ
О 6:00 дали відбій повітряної тривоги у столиці. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

18 травня близько 5:00 у Києві пролунали вибухи під час повітряної тривоги.

У столиці відпрацювали сили протиповітряної оборони, повідомила у четверг вранці Київська міська військова адміністрація.

"Декілька вибухів пролунали в Дарницькому та Дніпровському районах столиці. Зафіксовано падіння уламків", – уточнив мер Києва Віталій Кличко.

Загоряння внаслідок падіння уламків сталося в гаражному кооперативі у Дарницькому районі. В цьому ж районі фіксують падіння уламків іще в кількох місцях. Атака на столицю триває. Киян закликали не залишати укриттів під час повітряної тривоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що заборонено публікувати під час ракетних атак РФ: список від Міноборони

"Унаслідок падіння уламків сталося загоряння нежитлової будівлі в Деснянському районі. Усі необхідні служби працюють на місці. Перебувайте в укриттях", – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Постраждалих на місцях падіння уламків у Дарницькому та Дніпровському районах наразі немає. До медиків звернень поки що не було, додав Кличко.

О 6:00 дали відбій повітряної тривоги у столиці.

ОНОВЛЕНО 6:40

Цього разу атака була здійснена зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно били крилатими ракетами типу Х-101/555. Після запуску ракет, ворог задіяв над столицею свої розвідувальні дрони.

"Триває серія безпрецедентних за своєю потужністю, інтенсивністю та різноманітністю повітряних атак на Київ. Дев'ятий за ліком повітряний напад на столицю з початку травня! За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені! Остаточні дані про кількість, тип ракет та безпілотників незабаром повідомлять Повітряні сили", – додав Попко.

Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі. Там виникла пожежа на території гаражного кооперативу, але її вже ліквідували. В решті районів можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Інформації про потерпілих досі немає.

Українська спецслужба встановила особи шістьох мешканців Києва, які під час масованої російської ракетної атаки по столиці знімали на відео та публікували в мережі роботу ППО. Вони, зокрема, зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим могли розкрити місцеположення та специфіку роботи української ППО. За лічені хвилини ці відео підхопили численні Телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. Зокрема ресурси, які підконтрольні спецслужбам РФ.

Зараз ви читаєте новину «У столиці пролунали вибухи: перші подробиці атаки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути