Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 18:33

У притулку мер записував на диктофон

У вівторок міський голова Леонід Черновецький, 56 років, перевірив роботу єдиного в столиці будинку соціального піклування, де тимчасово живуть бездомні.

На вул. Суздальську, 4/6, Черновецький приїхав удень, коли бездомних не було. За розпорядком, вони приходять сюди не раніше 18.00, а йдуть о 9.00. У приміщенні чути  немитими тілами й сечею, але скрізь чисто. Мер не кривиться, заходить у палати, де живуть по 16 осіб. Бездомні платять 2 грн за нічліг у цій кімнаті. Черновецький оглядає  "кімнату готельного типу" на трьох чоловік. Цей "номер" коштує 8 грн за ніч із особи. У приміщенні, де умивальники, стоїть шампунь "Сан Сілк", гель для гоління. Потім ще показують їдальню. Мер мовчки читає меню вечері. У ньому — пшоняна каша, салат, консерви, чай, хліб із маслом. Увесь час Черновецький тримає в лівій руці увімкнений диктофон. Записує директора притулку Ларису Заю.

— Диктофон у меня с 1983-го, когда защищал дисертацию. Иначе нужна ручка и бумага. Все, что увидел, отмечаю на диктофон, чтобы не забылось. Помошник это распечатывает, написанное ложится в основу моих будущих умозаключений, — пояснює мер журналістам.

Черновецькому не показали палату, де мешкає 70-річна бездомна Галина Леонова. Жінка раніше жила в Березані на Київщині із чоловіком. Він її бив. Після чергових побоїв Галина осліпла. Коли її співмешканець помер, його дочка вигнала сліпу Леонову з квартири. Працівники притулку розповідають, Леонова довгий час сиділа в тюрмі. Її рідні живуть у Росії.

— У вересні рік, як живу тут. Допомагає мені бізнесмен Іван Дудка. Він побачив мене на вокзальній лавці. Розпитав, хто я, що роблю. Купив поїсти, оприділив сюди, — каже російською Леонова.

Будинок соціального піклування розрахований на 150 ліжок. Люди можуть тут перебувати два місяці. Доки не знайдуть помешкання, роботи або зроблять паспорт. Раніше в цій будівлі був кінотеатр "Будівельник". За рік у притулку бувають до тисячі бездомних.

Зараз ви читаєте новину «У притулку мер записував на диктофон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути