вівторок, 25 січня 2011 15:07

У Попова запевняють, що не продаватимуть комунальні кінотеатри

У Попова запевняють, що не продаватимуть комунальні кінотеатри

Чинні кінотеатри в Києві не закриватимуть, і залишать у комунальній власності.

Про це заявила начальник Головного управління культури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Світлана Зоріна.

"Чинні кінотеатри залишаються у комунальній власності. Київська міська державна адміністрація не здійснює ніяких дій у напрямку закриття або продажу цих кінотеатрів", - заявила вона у відповідь на поширену в деяких ЗМІ інформацію про закриття кінотеатрів Росія, Ленінград і Лейпциг, повідомляє прес-служба КМДА у вівторок, 25 січня.

За словами Зоріної, зараз у директорів кінотеатрів Росія, Ленінград і Лейпциг закінчилися дії контрактів (цих керівників було призначено на посади п'ять років тому на умовах контракту).

"Закінчення контракту керівника не означає закриття або продажу підприємства", - наголосила начальник управління.

Крім того, як уточнює прес-служба міськадміністрації, згідно зі змінами в законодавстві та інструктивних документах КМДА, начальник Головного управління культури не має повноважень продовжувати терміни дії контрактів або призначати нових директорів кінотеатрів своїм наказом, оскільки це є компетенцією голови КМДА.

Головне управління культури завчасно попередило вищезазначених директорів про наступне звільнення у зв'язку із закінчення термінів дії їхніх контрактів. Як стверджують в міськадміністрації, до призначення в установленому законом порядку їм запропонована робота на умовах тимчасового виконання обов'язків, однак на зустріч для вирішення організаційних питань, яку було призначено Зоріною на 20 січня 2011 року, керівники зазначених кінотеатрів не з'явилися.

"Про причини неявки мені невідомо. Можливо, дуже бояться за свої посади. Але я вкотре хочу запевнити киян: кінотеатри, які працюють і забезпечують культурні потреби мешканців міста, ніхто продавати не збирається. У Програмі приватизації їх немає. Тому я хочу наголосити, що всі ці страйки, якими погрожують керівники кінотеатрів, більше схожі на провокацію", - зауважила начальник Головного управління культури.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Попова запевняють, що не продаватимуть комунальні кінотеатри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути