четвер, 26 травня 2022 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС прокоментували ймовірність нових атак РФ на Київ і Чернігів

У МВС прокоментували ймовірність нових атак РФ на Київ і Чернігів
Зараз усі сили Росія концентрує на Донбасі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Концентрації ворожих військ на кордоні України з Білоруссю наразі немає, але загроза атаки росіян у майбутньому залишається.

Про це у четвер заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко у ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Білоруси зараз і справді проводять навчання. Поки що ми не бачимо концентрації російських військ на кордоні з Білоруссю. Говорити про те, що там найближчим часом існує вірогідність того, що росіяни почнуть якісь атаки на Чернігів чи Київ ми не можемо, це не так. Але відкидати, на жаль, у майбутньому цього ми не можемо", - сказав він.

Наразі все концентрується на Донбасі, зауважив Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пушилін розповів, коли проведе "референдум" щодо вступ ОРДЛО до РФ

"У них не вистачає сил для того, щоб воювати одразу на багатьох фронтах. Хоча росіяни і провели певну мобілізацію, вони провели її перш за все завдяки ОРДЛО. Вчора російський диктатор Володимир Путін підписав указ про призупинення видачі російських паспортів жителям окупованих територій, що пов'язано з тим, що найближчим часом вони намагатимуться провести мобілізацію на захоплених частинах Херсонської та Запорізької областей", - додав він.

Водночас Путін дуже боїться проводити мобілізацію всередині Російської Федерації, бо розуміє, що це може викликати в росіян величезну хвилю обурення.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Путін видав указ про спрощений порядок прийому в громадянство РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України. Указ Путін підписав 25 травня.

У США гостро засудили насильницькі дії Росії, спрямовані на "підкорення українців" на окупованих територіях, що включають депортацію, "фільтрацію" та нав'язування російського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «У МВС прокоментували ймовірність нових атак РФ на Київ і Чернігів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути