Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2007 07:09

У місті майже немає сніговиків

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Сніговика вихованці дитсадка №360 на вулиці Єреванській (Солом’янка) ліплять за півгодини. Після цього хлопчики розбивають снігову скульптуру ногами й починають творити її заново
Сніговика вихованці дитсадка №360 на вулиці Єреванській (Солом’янка) ліплять за півгодини. Після цього хлопчики розбивають снігову скульптуру ногами й починають творити її заново

Минулої неділі, щойно випав перший сніг, у столиці почали з"являтися сніговики.

Більшість опитаних "ГПУ" киян вважають, що снігових баб у місті щороку меншає. Побачити їх можна в парках, поряд із дитсадками, школами й житловими будинками.

— У понеділок біля нашого під"їзду діти зліпили сніговика з метр заввишки, — розповідає "ГПУ" Тетяна Телегей, 21 рік, жителька Харківського шосе. — Він не достояв навіть до середи — сніг розтанув. У нашому дворі існує традиція: як випаде сніг, діти й дорослі чимчикують ліпити снігову бабу.

Останніми роками з"явились нові тенденції в дизайнерському оформленні сніговиків. Як правило, відра на голову їм не одягають. Натомість кореспонденти "ГПУ" бачили кількох, яким втикають у голову довгі гілочки. Виходить щось схоже на перуку. Підлітки, ліплячи снігових баб, намагаються надати їм сексуальності. Так, у одному дворі на Воскресенці бачили сніговика з окресленими сідницями. А на Борщагівці невідомі виліпили снігову бабу з грудьми.

У парку ім. Котляревського, що на Лук"янівці по вул. Якіра, зліпили трьох сніговиків. До середи залишився один.

— Їх зліпила вагітна, яка гуляла з двома дітьми, — розповідає"ГПУ" пенсіонерка Світлана Анатоліївна. Вона везе внучку у візочку. — Замість рук сніговикові вставили патички, а на голову поклали листя. Схоже було на жінку з волоссям. А потім прийшла молодьож і розвалила витвір.

На Володимирській гірці закохані виліпили снігового кота

Світлана Анатоліївна погоджується, що сніговиків у Києві ліплять менше.

— Бачу, їх поменшало. А чого дивуватися? Люди зайняті, то й часу немає навіть на таку приємну дрібничку — сніговика виліпити.

У дитсадку N360 на вул. Єреванській, що на Солом"янці, діти щодня ліпили фігурки. Вихователька Алла Лесак, 35 років, каже, що її вихованці будують велике снігове містечко. Діти приносять із дому моркву, шишки для оздоблення своїх витворів. Днями зліпили зі снігу кота. Влаштовують змагання між групами на найкращого сніговика. Очі — із плодів горобини, замість носа — шишка. Волосся — із трави та гілочок, розповідає вихователька. Наталя Южека, 27 років, додає: батьки приділяють дітям недостатньо уваги. Тому й сніговиків поменшало.

На Володимирській гірці закохані виліпили снігового кота. Він простояв години зо три. Киянка Наталя каже, його розвалили розбишаки. У сквері на просп. Науки зліпили снігову свиню. А у дворах будинків на вул. Козицького, що на Солом"янці, молодь створила злюку-сніговика. Із його рота стирчать продовгуваті гілочки-зуби. Він має доволі страшний вигляд.

Координатор інтернет-проекту "Захоплюючий Київ" Арсеній Фінберг погоджується, що сьогодні кияни менше ліплять сніговиків, ніж раніше.

— Можливо, це пов"язане з тим, що сніг у місті став набагато бруднішим. А може, й тому, що за радянських часів іграшок у дітей було набагато менше, ніж нині. Тому люди частіше розважалися на свіжому повітрі, ліпили сніговиків, гралися у сніжки.

Зараз ви читаєте новину «У місті майже немає сніговиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути