субота, 31 жовтня 2015 11:45

У кризу кияни штурмують секонд-хенди в пошуках дешевого одягу
7

Фото: Яна Романюк

Кияни у кризу стали активніше вбиратися на секонд-хендах. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла продавець одного з київських магазинів секонд-хенду Валентина Заєць.

"Напередодні зими приходять на гуманітарку сім'ями. Купують все – від джинсів до верхнього одягу, бо нове дозволити можуть собі не всі. На зарплату у три тисячі гривень нову куртку на зиму купити можна, але чим за комуналку платити і що їсти цілий місяць – загадка", - говорить Валентина.

Коли завозять новий товар, під магазином шикуються черги.

"Раніше відвідувачів було чимало. Але зараз у кризу кияни просто штурмують секонд-хенди в пошуках дешевого одягу, - розповідає продавець. – З кожним наступним днем ціни на одяг спускають. Є клієнти, які у нас одяг купують, перешивають і перепродують в інтернеті чи на ринку. До нас часто приходять і ті, кому вистачає грошей, щоб вдягатися у дорогих магазинах. Шукають родзинку, бо не хочуть носити те, що інші".

У багатьох магазинах діють знижки для пенсіонерів і студентів. Найдешевше одяг розпродують за день до завезення нового товару. Заробітки секонд-хендів у кризу зросли.

"Від зарплати до зарплати важко дотягнути. А на нові речі взагалі не розраховую, від коли долар став по 23 гривні, все подорожчало втричі, - каже киянка Ірина Валеріївна. – Я працюю вихователем. Хочеться виглядати гарно, щодня вдягти щось нове. Кофти і спідниці беру на секонді. Добре перу, якщо треба, відношу до знайомої швачки, щоб підігнала по фігурі".

На секунд-хендах можна знайти нові речі зі старих колекцій.

"Для багатьох українців купувати одяг на секонді – ніби сходити на полювання, - говорить київський стиліст і шопер Вадим Сітуха. – Вони ідуть на гуманітарну, бо хочуть виглядати модно, одягатися не як усі. Часто там можна відшукати хороші брендові речі. Маю знайомих, які отоварюються на секонді щомісяця. Речі навіть додому не везуть. Одразу здають у хімчистку. Мають унікальних гардероб щосезону".

Зараз ви читаєте новину «У кризу кияни штурмують секонд-хенди в пошуках дешевого одягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути