понеділок, 15 січня 2018 10:13

У Києві встановлять контейнери для небезпечних відходів та баки для роздільного збору сміття

У Києві почнуть встановлювати контейнери для небезпечних відходів - відпрацьованих акумуляторів, ламп, термометрів, а також планують поступово збільшити кількість баків для роздільного збору сміття.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, пише "Вечірній Київ".

Автор: Facebook
  У Києві почнуть встановлювати контейнери для небезпечних відходів - відпрацьованих акумуляторів, ламп, термометрів
У Києві почнуть встановлювати контейнери для небезпечних відходів - відпрацьованих акумуляторів, ламп, термометрів

Для початку їх буде 140 штук, які розмістять у найбільш відвідуваних киянами місцях.

"На сьогодні в столиці 11,8 тис. контейнерів для збору відходів. Із них 2,7 тис. - для роздільного збору. У планах міста щороку збільшувати кількість контейнерів для пластику, паперу, скла тощо, а паралельно - додавати кількість автомобілів для вивезення роздільних відходів. Не повинно бути профанації, коли при наявності кількох сміттєвих баків все скидається в один сміттєвоз і вивозиться на полігон. Треба забезпечити одночасно процес закупівлі ресурсу та підвищення прихильності самих киян до роздільного збору", - підкреслив Пантелеєв.

Київ цього року розпочинає перший в Україні конкурс на визначення організацій, що займатимуться будівництвом підприємств, які перероблятимуть відходи, додав він.

Конкурс проводитиметься за стандартами, критеріями та правилами, які сьогодні запроваджує Європейський банк реконструкції та розвитку, міжнародні фінансові корпорації, а також Європейський інвестиційний банк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві збудують перші в Україні центри переробки відходів та рекультивують 5-й полігон

У травні 2017-го на Пейзажній алеї в центрі Києва встановили сучасні урни та підземні сміттєві баки. Смітники мають вигляд звичайних міських сміттєвих контейнерів, але основна їх частина знаходиться під землею. Вони не псують зовнішній вигляд міста і не поширюють неприємний запах. Контейнери обладнані сонячними інформаційними панелями та спеціальними датчиками, які передають інформацію диспетчеру, коли бак заповнений і сміття необхідно вивезти.

Зараз ви читаєте новину «У Києві встановлять контейнери для небезпечних відходів та баки для роздільного збору сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути