пʼятниця, 27 травня 2022 15:38

У Києві відкрився центр підтримки переселенців "ЯМаріуполь"

У Києві відкрився новий центр комплексної гуманітарної підтримки переселенців "ЯМаріуполь". Хаб розташований на вулиці Антоновича, 39, що поблизу метро Олімпійська.

У центрі надають психологічну та юридичну допомогу, допомагають працевлаштуватися, а також відновити втрачені документи, повідомили в КМДА.

 

"Через центри "ЯМаріуполь" ми створюємо всередині країни маріупольські осередки. Це більше ніж про підтримку один одного, це про єдність та бажання не тільки зберегти Маріуполь таким, яким він був, а й дати йому майбутнє", – зазначив маріупольський міський голова Вадим Бойченко у Telegram-каналі Маріупольської міської ради.

Автор: kyivcity.gov.ua
  У столиці відкрився новий центр комплексної підтримки переселенців "ЯМаріуполь"
У столиці відкрився новий центр комплексної підтримки переселенців "ЯМаріуполь"

Наразі Маріуполь для всього світу має багато сенсів, повідомив Бойченко, але для маріупольців "це в першу чергу дім". В хабі працюють дитячі кімнати, а також там можна отримати харчування та необхідні для дітей речі.

Автор: kyivcity.gov.ua
  Участь у відкритті взяв міський голова Маріуполя Вадим Бойченко
Участь у відкритті взяв міський голова Маріуполя Вадим Бойченко
Це вже четвертий подібний заклад в провідних українських містах. Такі хаби працюють вже у Запоріжжі, Дніпрі та Вінниці. Центри планують відкрити ще в 14 великих містах. В них працюють виключно мешканці Маріуполя.
Центр "ЯМаріуполь" у Києві відкрився за підтримки Київської міської ради та Віталія Кличка, Фонду Вадима Новинського на честь Покрови Пресвятої Богородиці та інших.

Маріуполь був заблокований російською армією 1 березня, загарбники поступово захоплювали місто. Під кінець квітня російські війська заблокували останніх захисників Маріуполя на заводі "Азовсталь", а 20 травня заявили про вихід усіх українських бійців із його бункерів. Маріуполь опинився в повній окупації.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрився центр підтримки переселенців "ЯМаріуполь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути