четвер, 10 травня 2018 18:51

У Києві стартував конкурс "Мистецтво в кожен дім"

Автор: UAMAZE
 

З 2 травня до 1 червня в Києві проходитиме конкурс "Мистецтво в кожен дім" від соціальної ініціативи "UAMAZE. Дивосвіт українського мистецтва", яка популяризує найкращі доробки декоративних розписів.

В рамках проекту кожен може запропонувати до розпису певний об'єкт: наприклад, фасад дитячого садочка, будинку дитини, школи, інституту; вхідні двері житлового будинку; стіна у під'їзді або ліфті, будь-яка поверхня, яку мрієте оздобити красою, навіть лава в улюбленому парку.

Для того, щоб прийняти участь, потрібно до 1 червня вподобати сторінку Uamaze, поділитися публікацією та заповнити анкету.

"Які об'єкти ми розписуємо? Зовнішні або внутрішні стіни (стіна в під'їзді, школі, садочку, офісі тощо), невеликі архітектурні форми, дитячі майданчики, лава в сквері або біля під'їзду, двері під'їзду чи магазину, це може бути навіть ваш улюблений ліхтар, - повідомляють організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український художник створює картини у незвичній техніці

- Критерії відбору об'єктів не суворі - ми відкриті до пропозицій. Якщо ви помітили якийсь куточок Києва, який ви хотіли би прикрасити, та переконані, що його оздоблення подарує радість людям навколо, ми його розглянемо.

Автор: UAMAZE
 

Технічні характеристики поверхні: однокольорова (бажано світла), рівна, суха, поштукатурена, загальна площа до 6 кв.м. Зверніть увагу! Не приймають участь у відборі мурали та великі стіни, які потребують висотних робіт".

На початку червня буде обраний об'єкт, який розпишуть безкоштовно. Оголосити результати організатори обіцяють не пізніше 15 червня на Facebook.

"UAMAZE. Дивосвіт українського мистецтва" - це соціальна ініціатива, яка займається популяризацією найколоритніших доробків народного декоративного мистецтва України. Проект займається благодійними соціальними проектами, організує майстер-класи, школу з Петриківського та Самчиківського розпису; поширює знання про символіку декоративного мистецтва. Також організовує арт-подорожі по Україні.

У 2017 році ініціатива "UAMAZE" презентувала соціальні об'єкти, оздоблені Петриківським розписом, в рамках благодійного проекту "Дивосвіт українського мистецтва" – їдальню Київського пансіонату ветеранів праці та дитячі гойдалки на майданчику поблизу парку Слави. На початку 2018 року оздобили Самчиківським розписом стіни будинку для самотніх людей у селі Грузьке на Київщині.

Зараз ви читаєте новину «У Києві стартував конкурс "Мистецтво в кожен дім"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути