пʼятниця, 04 лютого 2011 17:51

У Києві на уроці фізкультури померла семикласниця

У Києві на уроці фізкультури померла семикласниця

Трагедія трапилася сьогодні, 4 лютого, в школі № 219 Оболонського району. За даними "Газети по-киевски", загибла дівчинка на ім'я Марина вчилася в сьомому класі. Їй стало погано під час занять бігом на очах у всього класу. Вчитель одразу ж викликав "швидку допомогу", але вона приїхала запізно.

Зараз у школі слідчі опитують класного керівника та вчителя фізкультури. Приїжджали також працівники райуправління освіти та міліції. Вилучили всі документи, які стосувалися учениці.

"Марина не була відмінницею, вчилася, як усі дітки, - сказала Євгенія Молочко, вчителька математики. - Але це дуже хороша дівчинка. Щоб вона часто хворіла, я не помічала".

Вчора, за словами вчителів, з дитиною все було нормально. У школі також говорять, що загибла Марина із 7-в класу сьогодні на уроці фізкультури пробігла кілька кіл і впала. Учні інших класів стверджують, що дівчинку дражнили.

Як розповіли джерела в управлінні освіти Оболонського району, "швидка" їхала за викликом півгодини. За цей час можна було донести дитину на руках до найближчої лікарні, яка розташована всього в двох кварталах від школи.

За попередніми даними, семикласниця померла від зупинки серця.

"Міліція виїхала на місце, але, розслідувати справу ми не будемо. Цим буде займатися прокуратура", - сказав начальник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук.

На місці працює прокуратура і вже нібито зроблена виїмка документів з поліклініки, на обліку в якій стояла загибла учениця.

Всіх школярів, у яких сьогодні були уроки фізкультури, відпустили по домівках.

Нагадаємо, це не перший випадок смерті учнів у школах. Зокрема, у травні минулого року в селі Стара Некрасівка на Одещині на уроці фізкультури помер 15-річний дев'ятикласник. Причиною смерті було названо мозкову кому і крововилив у стовбур головного мозку. Учень також незадовго до смерті пройшов медогляд і був визнаний здоровим.

Незадовго після цього Мінохорониздоров'я заявило про те, що в Україні росте хворе покоління дітей, і переважна більшість школярів мають хронічні захворювання.

Міністерство освіти та науки, у свою чергу, заявило про намір проводити медичне обстеження всіх школярів для запобігання таким трагічним випадкам.

Зараз ви читаєте новину «У Києві на уроці фізкультури померла семикласниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути