середа, 02 вересня 2020 18:19

У Києві експерти обговорять, як адаптувати публічні простори до умов пандемії

  Фахівці обговорять, як зробити громадський простір безпечним під час пандемії коронавірусу
Фахівці обговорять, як зробити громадський простір безпечним під час пандемії коронавірусу

Зміни в соціальній дистанції у час пандемії призводять до змін у комунікації і взаємодії людей. Якими мають бути громадські місця, якщо діють карантинні обмеження, пропонують обговорити представники Місто-сад разом з експертами. Третього вересня у Києві відбудеться захід "Як адаптувати громадські простори до умов пандемії". Подію організовує команда Місто-сад за підтримки МОН України в межах проєкту Горизонт 2020 Expand II.

У події візьмуть участь спікери з тих секторів, які розкривають тему взаємодії людей у публічному просторі в різних аспектах: представники МОН України, МОЗ України і представники Центру громадського здоров'я, архітектори зі Львова, Харкова і Києва, а також аналітики і дослідники-урбаністи.

У дискусійних панелях обговорять:
- яких принципів варто дотримуватись у дизайні вулиць, площ, парків і скверів, аби ці простори були комфортними та безпечними (спікери: Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова, Олена Орап, архітектор Місто-сад, представники Харківської школи архітектури)
- яких заходів пропонує дотримуватися МОЗ на відкритому повітрі (спікери: Віктор Ляшко, головний санітарний лікар МОЗ, представники Центру громадського здоров'я)
- потреби містян у часи пандемії (спікер: Іван Вербицький, CEDOS)
- публічний простір як ресурс містян (спікер: Оксана Кушніренко, студія просторового проектування "Перехрестя")

"Ви замислювалися, як організувати сквер чи парк поряд з домом так, щоб він був таким же безпечним, як перебування в квартирі на карантині? Пропонуємо заслухати експертів і потім обговорити це разом", - коментують у Місто-сад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова хвиля Covid-19 в Києві: що буде з навчанням у школах

Спікери з різних міст України поділяться своїми спостереженнями, які можливості відкриває перед містянами якісний публічний простір. Окрему увагу буде приділено тому, що потрібно, аби вже наявні локації функціонували безпечно, і яких принципів треба дотримуватись при створенні нових місць. Приклади такої адаптації різних громадських просторів буде продемонстровано у спеціально створеній презентації від архітекторів Місто-сад.

Захід відбудеться 3 вересня у Сквері Небесної Сотні (вул. Михайлівська, 24а, м. Київ). Початок заходу - 19:00, реєстрація учасників - з 18:30

Вхід вільний. Попередня реєстрація обов'язкова.

Заразитися коронавірусом на свіжому повітрі малоймовірно. Про це повідомляє лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський, передає ТСН.

"Люди заражаються коронавірусом при близькому тісному контакті з хворими. Не на прогулянці в парку, не на пляжах. Зараження відбувається під час користування спільним посудом, засобами домашнього вжитку, тісному перебуванні у приміщеннях, машині тощо. Резонансні історії з масовими зараженнями в гуртожитках це яскраво продемонстрували", - розповідає лікар.

Зараз ви читаєте новину «У Києві експерти обговорять, як адаптувати публічні простори до умов пандемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути