четвер, 09 червня 2011 10:29

У Києві через міст Кирпи закрили автостанцію "Видубичі"

У Києві через міст Кирпи закрили автостанцію "Видубичі"

У столиці за одну ніч зник автовокзал. Учора з ранку з автостанції "Видубичі" перестали їздити автобуси. Люди, які прийшли на перші рейси, дізналися, що автовокзал біля однойменної станції метро раптом перестав працювати. Причина - будівництво естакади через міст Кирпи, яка як раз має зачепити територію автовокзалу. Люди не бачили ніяких попереджень (оголошення з'явилися лише у вівторок ввечері, та й то лише у декількох маршрутках), у результаті в розпал дачного сезону почався справжній транспортний колапс: один із найбільш популярних напрямків, яким користувалися щодня 8 тисяч пасажирів, був недоступним, а люди - кинутими напризволяще з квитками, пише "Сeгодня".

"Куди поділися автобуси?" Таким питанням, заходячи на територію автостанції, задавався кожен пасажир. Ще позавчора звідси можна було доїхати до Конча-Заспи, Кагарлика, Обухова, Сміли, Кіровограда, Черкас, Чигирина, Звенигородки, Жовтих Вод, Канева, Богуслава. Тепер же у будівлю вокзалу зайти не можна, вхід перепиняє співробітниця і каже, що тепер вони не працюють.Саму будівлю готують під знесення.

Поки проблему вирішили лише з маршрутками, які їдуть до Обухова. Їх перенесли на інший бік дороги, до супермаркету. Інші перевізники шукають собі місце на інших станціях. Для того, щоб перейти на іншу автостанцію, яких у Києві є 6, включаючи центральний автовокзал, потрібно звернутися до Департаменту автотранспорту зі схемою перевезення, отримати дозвіл, і тоді вже возити пасажирів. Але всі станції переповнені.

"Ми вже у себе не брали інші маршрути, оскільки немає місця", - розповідає начальник автостанції "Видубичі" Людмила Стукалова. На "Південній" учора не змогли відповісти, чи приймуть ще перевізників. А це найбільш зручна для вигнаних перевізників станція. "Ми не поїдемо на "Поділ" або "Дачну", а центральний вокзал забитий. Просто не знаю, що робити", - розповідає директор автопідприємства Віталій Хмиз.

Варто визнати, що автостанція вже кілька років чекала свого "вироку". І ось, коли у держави з'явилися гроші на закінчення робіт на мосту Кирпи, їх попросили з'їхати. Але влада запевняє, що проблему незабаром вирішать. Буквально через кілька десятків метрів від станції скоро почнуть будувати новий 5-поверховий автовокзал, а по території старого прокладуть під'їзну дорогу. А поки цього немає, у "Київпастрансі" говорять, що вирішують проблему і зроблять так, щоб всі перевізники були розподілені на автостанції "Південна" (Голосіїве) та Центральному автовокзалі на Московській площі.

Зараз ви читаєте новину «У Києві через міст Кирпи закрили автостанцію "Видубичі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути