четвер, 16 червня 2022 14:01

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві арештували мільярдні активи білоруського підприємства
5

У Києві заарештували активи ще одного білоруського підприємства на 4 млрд грн.

Арештували корпоративні права підприємства-резидента Білорусі у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 1 млрд грн, а також нерухоме та рухоме майно підприємства орієнтовною вартістю 3 млрд грн, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Наразі вживаються заходи щодо передачі цього майна в управління АРМА. Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та зловживання повноваженнями юридичною особою", - йдеться у повідомленні.

У Києві заарештували активи ще одного білоруського підприємства
Фото: gp.gov.ua
У Києві заарештували активи ще одного білоруського підприємства
У Києві заарештували активи ще одного білоруського підприємства
У Києві заарештували активи ще одного білоруського підприємства
У Києві заарештували активи ще одного білоруського підприємства

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичний підприємець збував позашляховики ЗСУ

На території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу. У своїй діяльності воно використовує обладнання республіканського унітарного підприємства "Бєлоруснафта".

У межах слідства правоохоронці досліджують діяльність цього підприємства в частині можливого сприяння Росії під час підготовки та проведення агресивної війни проти України.

Столична прокуратура заарештувала та передала в АРМА активи російського підприємства на 2 млрд грн. Компанією володіли особи з оточення російського диктатора Володимира Путіна.

Мова йде про одного з найбільших виробників бетоноконструкцій, що постачав продукцію як в Україну, так і за кордон. Кінцевий власник підприємства - громадянин Російської Федерації, який входить до найближчого оточення президента Росії та був спонсором передвиборчої кампанії партії "Единая Россия". Крім того, компанії цієї особи здійснюють на території країни-агресорки будівництво житлових будинків для працівників ФСБ і Збройних сил РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Києві арештували мільярдні активи білоруського підприємства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути