Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2007 07:09

У центрі столиці невідомі поцупили рекламу

Автор: фото прес-служба ”БТА Банку”
  Так виглядав викрадений рекламний плакат 10 жовтня — в день, коли його встановили
Так виглядав викрадений рекламний плакат 10 жовтня — в день, коли його встановили

Минулого тижня невідомі викрали зі стіни будівлі в центрі Києва рекламний банер площею 900 кв. м.

Пригода сталася у ніч на четвер на розі вул. Антоновича — колишня Горького — та Івана Федорова. Рекламне полотно з логотипом казахського "БТА Банку" мало розмір 75х12,5 м. У рекламному світі плакати такої величини називають брендмауерами. Він закривав фасад 4-поверхової будівлі. Плакат закріпили на висоті 11 м. Першим зникнення банера помітив працівник агентства "Інфокон", яке виготовляло біґборд.

— Зранку наш колега їхав на роботу і помітив, що цього плаката немає. Його встановили 15 жовтня, а висіти мав до середини квітня. Усі документи на рекламу є. Ми повідомили про зникнення до Голосіївського райвідділу міліції. Написали заяву, — розповідає "ГПУ" Дмитро Бурлій, 30 років, керівник відділу візуальних технологій агентства "Інфокон".

На виготовлення та монтаж такого брендмауера потрібен мінімум тиждень. Встановлювали його шестеро промислових альпіністів та автокран. Рекламне полотно зроблене з вінілової сітки. Воно важить півтонни. Виріб коштує майже $10 тис., а з монтажем — 16.

— Для його встановлення треба 5–6 годин. Це важка праця. А зірвати його можна за півгодини, — каже ГПУ Костянтин Головинський, 31 рік, прес-секретар компанії "Біґборд".

У компанії запевняють: плакат встановили з дотриманням усіх нормативних вимог. Мерія чи "Київреклама" зняти його не могли. Рекламісти впевнені: біґборд украли. Навіщо це зробили, незрозуміло: адже він вже нікому не служитиме.

— Крадіжки рекламних банерів — не рідкість. У провінції часто крадуть металеві конструкції, а потім їх перепродують. У нашої фірми у квітні зняли дві великі літери "LG", що світилися вночі. Вони висіли в пасажі, на Хрещатику. Крадуть їх уночі. Приїжджають і починають демонтувати. Ніхто ж не знає, що то за люди і чи мають вони дозвіл, — говорить Костянтин Головинський.

У банку повідомляють, що на місце викраденого плаката повісять новий — новорічний. Тому, хто надасть інформацію про викрадачів, обіцяють відкрити депозитний рахунок і покласти на нього 5 тис. грн.

У прес-службі міської міліції "ГПУ" підтвердили, що заяву від комерсантів отримали. Слідчі збирають необхідну інформацію про крадіжку. Кримінальної справи поки що не порушували.

Зараз ви читаєте новину «У центрі столиці невідомі поцупили рекламу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути