Ексклюзиви
вівторок, 03 травня 2022 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

У Броварах запрацюють три дитячі садочки

У Броварах запрацюють три дитячі садочки
У Броварах відновлюють роботу три дитсадки. Фото: objectiv.tv

З наступного тижня у Броварах Київської області працюватимуть три дитячі садочки.

Педагоги вже провели попередні заняття з дітками, в ігровій формі відпрацьовували оперативні дії під час тривоги. Про це повідомив мер Броварів Ігор Сапожко у Telegram.

"Дозвіл на відновлення роботи декількох закладів дошкільної освіти надано Броварською районною військовою адміністрацією. Зараз міська влада вирішує ряд організаційних моментів", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сусідів закатували в погребі. Іздівалися, а тоді пулі пустили в голови" - як Велика Димерка пережила російську окупацію

Сапожко розповів, що заклади обрали в різних мікрорайонах міста й уже провели комісійне обстеження.

За його словами, також провели роботу з батьками та педагогічними колективами. Цього тижня вирішуються питання організації повноцінного харчування малечі.

Заступник міського голови Лариса Виноградова повідомила, що до організаційних моментів підійшли дуже серйозно та зважено, адже робота садочків в умовах воєнного стану специфічна. Заяви на відвідування дітками дитсадків уже подали 311 батьків. Дітей пропорційно розподілять по трьох закладах, тобто в один садочок підуть майже 100 малюків.

"Вік дітей - від 3 років. Хоча є винятки - якщо батько перебуває в лавах ЗСУ чи працює в критичній інфраструктурі, або мати одна виховує дитину і водночас працює в лікарні, у поліції, в комунальному підприємстві та не має з ким залишити малюка, тоді, як виняток, до садочка візьмуть дитину з 2 років", - пояснив Сапожко.

Він зазначив, що працюватимуть тільки групи на перших поверхах. При цьому один вихователь та один його помічник будуть на кожні 10 діток, два медичні працівники - на кожен садочок.

Сапожко наголосив, що особливу увагу приділено стану укриттів, щоб під час повітряної тривоги діти могли швидко спуститися в безпечні місця. Педагоги вже проводили попередні заняття, в ігровій формі відпрацьовували оперативні дії під час тривоги.

Він додав, що з міркувань безпеки не уточнює, які саме заклади працюватимуть. Сапожко також попросив батьків та представників ЗМІ не оприлюднювати інформацію про ці дитсадки.

У Києві та області 28 квітня пролунали вибухи. Ракета влучила в житловий будинок у Шевченківському районі. На рівні другого й третього поверхів зруйновані квартири. Спалахнула пожежа.

На Київщині майже щодня стаються підриви через наїзд на міну. Про це повідомив заступник начальника Головного управління Нацполіції в Київській області Максим Очеретяний.

Зараз ви читаєте новину «У Броварах запрацюють три дитячі садочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути