середа, 30 січня 2008 07:01

Троєщина вимагає повернути аналогове телебачення

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Сім’я киян із дівчатками-близнючками стоїть у черзі до наметів компанії ”Воля” на вул. Драйзера, 24
Сім’я киян із дівчатками-близнючками стоїть у черзі до наметів компанії ”Воля” на вул. Драйзера, 24

У понеділок кілька десятків жителів Троєщини зібралися на вул. Драйзера, 24, поблизу офісу компанії "Воля Кабель". Біля її наметів люди обговорювали новину: "Воля" переводить район із аналогового, дешевшого телесигналу, на цифровий.

— А що робити? Не маю вибору. Як не підключуся, то й телевізор не працюватиме. Чоловік прийшов додому, увімкнув — шипить. Думав, зламався. У "Волі" казали, що Троєщина буде цифровою. Скільки це коштуватиме, не говорили. Трах-бах — і відключили канали. А скільки мені їх треба на кухні? Достатньо 12, — говорить киянка Валерія, 37 років, кладучи в пакет щойно підписаний із компанією договір.

Кілька десятків людей спробували організувати біля наметів мітинг.

— Де мені взяти 300 чи 400 гривень на їхніх голих баб? Хай самі їх дивляться, а мені й "плюсів" хватає, — вигукує пенсіонерка Людмила Іванівна.

— Ви ставте кімнатну антену — усе працюватиме. Вони ж телевізор не відключать! У мене працює, але з підсилювачем, — відповідає жінці молодик.

— Свого часу "Воля" зняла з будинків загальні антени, змусила перейти на свій канал. Вона працює незаконно, бо тут, на Троєщині, це монополіст, — каже місцевий житель Дмитро Гапотченко, 36 років.

Із п"ятниці в багатьох мешканців Троєщини телевізори не працюють. У компанії кажуть: аби отримати сигнал, укладайте угоду, переходьте на "цифру" і купуйте чи беріть в оренду декодер.

— Он їхні декодери — приїхали, — каже шатен у зеленій куртці, показуючи на "газель", що під"їхала до наметів. — Які там 300 гривень за декодер! Я куплю на Кардачах такий самий менше ніж за 100!

Киянка Оксана Лях, 37 років, згадала, як "Воля" відключила телесигнал перед Новим роком.

— Заздалегідь не повідомили. Ми прийшли до їхнього офісу. Сказали, що зустрічатимемо Новий рік у приміщенні, якщо не увімкнуть сигнал. Тоді ми перемогли. А зараз я оплатила абонплату за січень, але телевізор мені відключили з 25 числа, — говорить жінка.

А Наталія Жарова показує "ГПУ" квитанції. Жінка платила за "соцпакет" 18 грн щомісяця. Нині за цифрове віддаватиме по 22. Але мусить купити чи взяти в оренду декодер. Той подорожчав. Торік коштував 199 грн, нині 299.

— Ми подаватимемо до суду! Це ж монополія! Де закон? — обурюється Наталія.

— Працівники "Волі" сказали: "От посидите місяць без телебачення — тоді й підключитесь на цифрове", — каже Олена Орєховська, 44 роки. — Я принципово не підключатимуся. Хай повернуть загальну антену!

Зараз ви читаєте новину «Троєщина вимагає повернути аналогове телебачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути