Ексклюзиви
четвер, 19 березня 2020 08:29

Транспортний колапс у Києві: медики відмовляються виходити на роботу

Транспортний колапс у Києві: медики відмовляються виходити на роботу
В одній з київських лікарень медсестри з Київської області відмовляються виходити на роботу. Фото: nrcu.gov.ua

В одній з київських лікарень медсестри з Київської області відмовляються виходити на роботу через скасування маршруток з передмістя.

Їм доводиться добиратися на роботу на таксі. У зв'язку з цим навіть планують звільнятися. Про це у Facebook повідомила співзасновниця Громадської ініціативи "Бути поруч" Анна Карашівська.

"Пацієнти, які проходять гемодіаліз в одній із столичних лікарень, скидалися готівкою на оплату таксі медсестрам відділення. Всі медсестри - з Київської області. Вони відмовляються виходити на роботу і збираються звільнятися вже з понеділка, 23 березня", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: в Україні ввели нові жорсткі обмеження

Користувачі мережі активно коментують пост. Говорять, що влада та керівництво медзакладів мали б організувати підвіз свої працівників. До вирішення проблеми долучилися небайдужі.

"Ми збираємо дані, хто в області готовий підвозити молодший і середній медперсонал в Київ і забирати додому. Багато людей виявили готовність. 3 района Київської області", - повідомила Ірина Садовська.

Схожа ситуація і в київському пологовому будинку №5. Там приїжджі складають 2/3 медперсоналу. Лікарі і медсестри поки не звільняються, але пишуть заяви на відпустку за свій рахунок.

З 12 березня до 3 квітня щонайменше в Україні запроваджено карантин. Міста стали закривати усі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено. 17 березня о 23:00 припинили рух метрополітену у Києві, в інших містах метро теж не працює. Столична влада замінила його наземним транспортом, хоча в пасажирський транспорт пускатимуть лише по 10 людей, і то лише тих, хто буде в медичній масці.

Зараз ви читаєте новину «Транспортний колапс у Києві: медики відмовляються виходити на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути