середа, 27 жовтня 2021 13:25

"Такого не було ніколи": відео з реанімаційного Covid-відділення київської лікарні

"Такого не було ніколи": відео з реанімаційного Covid-відділення київської лікарні
Вірус стрімко охоплює столицю. Фото: скріншот з відео

У Київській клінічній лікарні №4, одній з опорних для лікування пацієнтів із коронавірусом, всі Covid-госпіталізовані залежні від медкисню.

Про це розповіла головний лікар медустанов Тетяна Мостепан.

"У нашій лікарні 455 кисневих ліжок. І всі ці ліжка фактично зайняті. Завантаженість лікарні коливається близько 95 відсотків. Розхід кисню становить приблизно 7 тонн (за добу. - Gazeta.ua). Такого не було ніколи. Найтяжчі часи - це 4-5 тонн. Тому що жодного не кисневого пацієнта в лікарні немає. Вони всі киснезалежні. Такого перебігу (хвороби. - Gazeta.ua) у попередні хвилі ми не бачили, щоб настільки провокували хронічні захворювання", - сказала Мостепан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київщина та ще шість областей переходять до червоної зони: відома дата

Кількість хворих, які потребують госпіталізації, стрімко зростає у Києві. Переважна більшість із них – у важкому стані, заявив мер міста Віталій Кличко.

"Щодня в лікарні приймають понад 40 швидких. І чимало лікарів, які працюють у бригадах швидких, говорять про необхідність запровадження локдауну. Бо від такої кількості хворих медики працюють уже на межі своїх можливостей. І з такими темпами розповсюдження вірусу місць із киснем скоро може не вистачати", – написав Кличко у Facebook.

Мер закликав обов'язково вакцинуватися проти коронавірусу і дотримуватися правил карантину.

Київ опинився на порозі потрапляння до червоної зони карантинних обмежень. Станом на 26 жовтня у місті поки що діють правила помаранчевої зони.

З 23 жовтня столичні школи пішли на двотижневий карантин. З переходом Києва до червоної зони для проїзду у громадському транспорті потрібно буде показати сертифікат про Covid-вакцинацію чи негативний ПЛР-тест.

За минулу добу, 26 жовтня, у Києві – понад 1400 нових хворих. Померли 54 людини, серед яких 1-річний хлопчик. Понад 560 госпіталізованих за добу.

Зараз ви читаєте новину «"Такого не було ніколи": відео з реанімаційного Covid-відділення київської лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути