вівторок, 30 січня 2018 08:44

Столичний сквер імені Скрябіна: у киян попросили допомоги

Столичний сквер імені Скрябіна: у киян попросили допомоги
У Києві розпочалося обговорення щодо присвоєння скверу на вулиці Порика імені Андрія Кузьменка. Фото: nikvesti.com

У Києві розпочалося громадське обговорення щодо присвоєння скверу на вулиці Порика імені Андрія Кузьменка, українського співака. Він був відомий, як Кузьма Скрябін.

Проголосувати за відповідну ініціативу можна на сайті КМДА до 24 березня цього року, повідомляє прес-служба Київради. Зазначається, потрібно зареєструватися за допомогою електронної пошти, щоб це зробити.

Олексій Окопний, депутат Київради, розповів: "Голосування триватиме два місяці, і якщо кияни підтримають назву скверу іменем Скрябіна, комісія з найменувань відповідно має рекомендувати її до розгляду. Тоді ми з юристами підготуємо проект рішення Київради, який за процедурою розглянуть спочатку комісії, а потім депутати у сесійній залі".

З відповідною пропозицією виступили жителі масиву Виноградар. Комісія з питань найменувань за процедурою винесла на громадське обговорення таку ініціативу. На підтримку скверу імені Скрябіна жителі масиву зібрали понад 2 тис. підписів осіб. Усі вони проживають у межах пішохідної доступності до скверу. Основним аргументом стало те, що співак разом з родиною проживав на масиві. Тому виноградарці часто з ним бачилися і спілкувалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісні Скрябіна та Вакарчука вчитимуть у школі

Як відомо, сквер на вулиці Порика існує з 2015 року. За останні 2 роки там були виконані капітальний ремонт і благоустрій. Цьогоріч планується повністю завершити комплекс робіт у сквері – освітлення, полив і тверде покриття.

Комісія з питань перейменувань Київської міськради схвалила пропозицію назвати сквер поруч з посольством Росії на Повітрофлотському проспекті в честь Бориса Нємцова, убитого російського опозиціонера. Дмитро Білоцерківець, нардеп, повідомив про це на своїй сторінці в Facebook. Він сказав, що Київрада ще має затвердити ініціативу.

Зараз ви читаєте новину «Столичний сквер імені Скрябіна: у киян попросили допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути