середа, 25 листопада 2020 21:29

Столична влада пообіцяла добудувати житло, яке залишили компанії

Столична влада пообіцяла добудувати житло, яке залишили компанії
У Києві добудують житлові комплекси компанії "Укогруп". Фото: pexels.com

Міська влада Києва обіцяє добудувати об'єкти, кинуті забудовниками.

КМДА та МВС розробляють спрощену систему введення в експлуатацію таких будинків, заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, повідомляється на сайті МВС.

Інші компанії на замовлення київської адміністрації добудують об'єкти, які потребують завершення будівництва, але в яких уже живуть люди

Йдеться про ЖК "Флагман", "Стародарницький", "Нова Хвиля", "Родинний Затишок", "Мегасіті" та "Деміївський квартал". Це незавершені будівництва компанії "Укогруп".

"Тисячі людей близько п'яти років живуть без нормальних умов. Опалюють будинки дровами, не мають каналізації, водопостачання, платять подвійну ціну за електроенергію", – сказав Геращенко про "Деміївський квартал".

Він обговорив з керівництвом компанії ДТЕК введення в експлуатацію електрики в недобудовах.

"Наш план наступний. Разом з КМДА, з новим керівником Державного архітектурно-будівного контролю розробити спрощену систему введення в експлуатацію тих будинків, які були покинуті забудовниками, де неможливо в теперішньому порядку довести справу до кінця, але там вже живуть люди", – повідомив Геращенко.

Разом з Міністерством юстиції відпрацюють механізм виявлення випадків подвійних продажів об'єктів нерухомості та недопущення таких фактів в майбутньому.

Готують поправки до постанови Кабміну. Вони стосуються ситуації, коли люди вже проживають в будинках, покинутих забудовниками. Ці будинки за сприяння міської влади вводитимуть в експлуатацію за спрощеною процедурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перекрили міст, рухаються переходом: кияни протестують проти забудов

Окремо вирішать питання добудовування житла, яке покинули забудовники.

"Зараз ми готуємо експериментальну схему через процедуру банкрутства. Міська влада забирає права у забудовника, що покинув об'єкт, та пропонує іншим забудовниками завершити проєкт", – додав Геращенко.

Від оборудок будівельної піраміди "Укогруп" постраждало 12 тис. осіб. Керівник корпорації Анатолій Войцеховський у 2007 році за кілька тисяч гривень поставив будівельний паркан на земельній ділянці біля залізничного вокзалу у Києві. Власнику пообіцяв квартири у новобудові. Придбав жилетки, каски і найняв кількох осіб прибирати територію. Знайшлися інвестори.

Зараз ви читаєте новину «Столична влада пообіцяла добудувати житло, яке залишили компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути