понеділок, 07 травня 2012 13:10

Станцію метро "Іподром" обіцяють відкрити у жовтні
11

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Станцію київського метро "Іподром", що на Куренівсько-Червоноармійській лінії метрополітену, обіцяють відкрити у жовтні цього року.

Про це під час інспекції будівництва цієї станції повідомив голова КМДА Олександр Попов.

"Будівництво йде за графіком. "Іподром" буде здана в жовтні цього року, і в цьому ж році буде здана станція "Теремки". Зараз ведеться будівництво самої станції, проходка завершена. Уже сьогодні будівельні щити починають рух до станції "Теремки". Фінансування до цього часу абсолютно визначено, нас підтримує прем'єр-міністр. У цьому році одна з найболючіших проблем столиці із забезпечення метро на масив Теремки буде вирішена", - сказав Попов після інспекції.

Майбутня станція розташовуватиметься на перетині проспекту академіка Глушкова та вулиці Касіяна. Поруч знаходиться київський іподром та дельфінарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Станція метро "Іподром" стане "Одеською"

Будівництво станції розпочалося торік восени. На сьогодні уже підготували котлован станції. Від станції "Виставковий центр" вирили тунелі завдовжки 900 м. Котлован укріпили трубчастими підпірками, які потім виконуватимуть роль стелі.

"До жовтня місяця потрібно завершити перегони тунелів. Це 1,5 км. Ми провели ремонт механізованих комплексів. Згодом вони підуть до кінцевої станції "Теремки". Це буде остання станція лінії. Тоді лінія матиме довжину близько 20 кілометрів", - розповів Володимир Петренко, генеральний директор "Київметробуд".

Він також додав що за станцією будуть споруджені камери з'їздів для перспективного відгалуження тунелів у бік житлового масиву Теремки-II.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Києві над новою станцією метро просідає земля

Станція матиме ряд колон на платформах. Буде виконана в біло-коричневих тонах. Одна сторона станції буде світліша, інша темніша. Над станцією буде додаткова галерея, на яку вестимуть сходи по центру платформи. Посередині розташовуватиметься ліфт.

Будівництво станції обійдеться в 600 мільйонів гривень.

Нагадаємо, торік у кінці грудня відкрили станцію метро "Виставковий центр".

Зараз ви читаєте новину «Станцію метро "Іподром" обіцяють відкрити у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути