пʼятниця, 22 вересня 2017 19:11

Сотні киян поїхали на роботу велосипедом
25

Фото: Тетяна Малих

У п'ятницю 22 вересня кілька сотень жителів Києва взяли участь у флешмобі "Велосипедом на роботу" в День без авто, який відзначають по всьому світу.

Асоціація велосипедистів Києва організувала традиційну зустріч за кавою на Майдані для жителів міста, які цього дня поїхали на роботу чи навчання саме велосипедом.

- Київ стане зручним містом для людей тоді, коли буде створено умови для руху велосипедом – безпечну велосипедну інфраструктуру. Як це зробити, пояснює велоконцепція, яку розробили за участю Асоціації велосипедистів Києва. Якщо Київрада ухвалить велоконцепцію та виділить з бюджету кошти на її реалізацію, столиця отримає шанс стати справді європейським містом, в якому люди не лише хочуть, але й можуть їздити на велосипеді, – розповіли в Асоціації велосипедистів Києва.

На Майдані пройшов конкурс на кращий діловий лук, призом за перемогу в конкурсі був торт від велокав'ярні Sereda. Смачними кавою та круасанами пригощала учасників флешмобу мережа гіпермаркетів "Ашан Україна". Підтримку флешмобу надали мережа велопрокату та веломагазинів Veliki.ua і громадська організація "Екодія".

Нещодавно опубліковано стратегічно важливий для Києва документ – проект велоконцепції. Асоціація велосипедистів Києва закликає депутатів Київської міської ради ухвалити проект велоконцепції, щоб зробити місто зручним для людей.

У неділю, 24 вересня, в Києві відбудеться закриття Велошколи з безпеки руху від Асоціації велосипедистів Києва одночасно в трьох районах – Поділ, Голосієво і Позняки.

22 вересня по всьому світу відзначають День без авто. Цього дня пропонується відмовитися від використання приватного авто на користь громадського транспорту, їзди на велосипеді або пішої ходи. Осінній день "Велосипедом на роботу" проходить у рамках Європейського тижня мобільності – свята раціонального розвитку транспорту. Щороку з 16 по 22 вересня його святкують у понад 5 тисячах міст Європи. Темою ЄТМ цього року є "Екологічна, доступна та розумна мобільність".

Зараз ви читаєте новину «Сотні киян поїхали на роботу велосипедом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути