понеділок, 04 травня 2020 17:38

Щонайменше троє столичних чиновників могли бути причетними до скандального будівництва в Пущі-Водиці

Щонайменше троє столичних чиновників могли бути причетними до скандального будівництва в Пущі-Водиці
Так має виглядати новобудова. Фото: kmb.ua

Щонайменше троє столичних чиновників могли бути причетними до скандального будівництва в Пущі-Водиці. Про це йдеться в розслідуванні журналістів програми "Шустрова LIVE".

Компанія "Київміськбуд" отримала в оренду ділянку в Пущі-Водиці площею 0,68 га у липні 2017 року. Офіційно - для будівництва і реконструкції рекреаційно-оздоровчого комплексу, благоустрою і озеленення території. Але зведений апарт-комплекс на вул. Квітки Цісик нагадує звичайний житловий будинок. Розпочати роботи забудовник зміг після того, як було прийнято детальний план території. Він суперечить Генеральному плану Києва, за яким ця місцина - зелена рекреаційна зона. Тут мають бути санаторії, будинки відпочинку та оздоровчі комплекси, розповідають журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київміськбуд розпродає по акції скандальні апартаменти у Пущі-Водиці

80% акцій холдингової компанії "Київміськбуд" перебувають у комунальній власності міської громади Києва. Із забудовником пов'язані окремі депутати столичної міської ради. На час ухвалення рішення про виділення землі в Пущі-Водиці керуючим справами Київміськбуду працював депутат Київради Юрій Зубко. Щоправда, аби уникнути звинувачень у конфлікті інтересів, від участі в голосуванні щодо ділянки для апарт-комплексу він публічно відмовився.

Головою наглядової ради Київміськбуду є до недавнього заступник мера Києва Володимир Слончак, котрий нещодавно засвітився у скандалі - влаштував бійку з правоохоронцями, які зупинили його автівку. Поліція його затримала. Суд відправив під нічний домашній арешт на місяць, а мер Києва Віталій Кличко звільнив із посади. Але у наглядовій раді Київміськбуду Слончак працює й надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пущу-Водицю забудовують за схемою скандального будівництва

Секретар наглядової ради - Олександр Спасибко, також один із заступників мера Києва, нещодавно звільнений. У Київадміністраціі контролював департамент містобудування й архітектури та департамент земельних ресурсів.

Тож, щонайменше, троє людей на високих посадах в Київській міській держадміністрації мають пряме відношення до компанії-забудовника, яка ймовірно отримала землю в оренду під будівництво в Пущі-Водиці у не зовсім законний спосіб, - йдеться у розслідуванні.

Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальні провадження за фактами незаконного будівництва холдинговою компанією "Київміськбуд" житлового кварталу по вул. Квітки Цісик у Пущі-Водиці у Києві. Йдеться про факти незаконної вирубки понад 200 дерев, пошкодження об'єктів культурної спадщини та зловживання владою або службовим становищем. Ділянку площею 0,69 га ще 2017 року було надано холдинговій компанії в оренду для будівництва рекреаційно-оздоровчого комплексу. Однак, насправді там зводять звичайні будинки, а квартири-"апартаменти" продаються вже понад рік.

23 березня Окружний адміністративний суд м. Києва зупинив дію містобудівних умов і обмежень та дозволу на виконання будівельних робіт і заборонив Київміськбуду здійснювати будь-які будівельні роботи на ділянці.

Зараз ви читаєте новину «Щонайменше троє столичних чиновників могли бути причетними до скандального будівництва в Пущі-Водиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути