неділя, 14 січня 2007 18:42

Сергій Галицький підірвав квартиру пенсіонерки

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Сусідові Світлани Мусієнко Сергію Сергійовичу вибухова хвиля ледь не винесла двері
Сусідові Світлани Мусієнко Сергію Сергійовичу вибухова хвиля ледь не винесла двері

За постановою Печерського районного суду в середу заарештували 33-річного Сергія Галицького. Його звинувачують у тому, що 29 грудня він влаштував вибух у житловому будинку на бульварі Дружби Народів, 4/6.

Заступник начальника Печерського райвідділу Сергій Рева, 45 років, розповідає "ГПУ", що затриманий заклав примітивну вибухівку. Він насипав у чорний целофановий пакет бризантної порошкоподібної речовини (таку вибухівку використовують, наприклад, на будівництві та під час проведення кар"єрних робіт). Потому протягнув до неї бікфордів шнур.

Пакет Сергій Галицький прикріпив до вхідної ручки дверей 78-ї квартири на першому поверсі. Там мешкає самотня пенсіонерка Світлана Мусієнко, 61 рік. Потужний вибух пролунав о пів на першу ночі. Жінка в цей час спала в кімнаті далеко від вхідних дверей. Їх вирвало вибуховою хвилею з коробки. В під"їзді повилітали вікна аж до третього поверху. У сусідній квартирі N79 заклинило замок, тому наступного дня господар помешкання, 84-річний Сергій Сергійович, не міг вийти з дому. Його визволяли місцеві підлітки. Вони викрутили замок. Пенсіонер недочуває — про вибух не знав.

Одразу після свят працівники ЖЕКу поставили в під"їзді нові вікна, прибрали залишки сміття. Тепер у квартирі Світлани Мусієнко нові броньовані двері.

Мешканці дому вважають, що злочинець хотів заволодіти квартирою пенсіонерки. Вирішив таким чином залякати жінку. Сусідки Світлани Мусієнко стверджують, що до організації вибуху причетний син її покійного чоловіка. Він живе окремо.

— Гості до Свєти не ходять, сина давно не бачили. Він їй не рідний. Вона цілими днями у церкві, — каже пані Галина, 72 роки. — Хтось її хотів підірвати, аби забрати собі квартиру.

За словами Сергія Реви, затриманому інкримінують вимагання та хуліганство із застосуванням зброї. Йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

— Версію про підліткове хуліганство відкинули одразу. Потерпіла — парафіянка церкви Свідків Єгови, тому ми розглядали навіть релігійні мотиви. Але все виявилося значно простішим. У ході слідства з"ясувалося: в сина Світлани Мусієнко вимагали гроші. Затриманий не знав точної адреси боржника, але знайшов, де живе його матір. Цим вибухом хотів налякати. Є свідки, які стверджують, що між затриманим і сином пенсіонерки були майнові відносини, — розказує Рева.

Затриманий заперечує причетність до злочину. Стверджує, що 29 грудня не був у Києві. Галицький живе разом із дружиною та двома дітьми (3 роки та 3 місяці) на Київщині. Жінка Сергія підтвердила: 29 грудня чоловік був удома, до Києва не їздив.

— Але в нас є свідки й незаперечні докази про його причетність до вибуху. Дружина — особа зацікавлена і, звісно, буде на боці чоловіка, — зауважує міліціонер.

Галицького заарештували в суботу, 6 січня, на трасі поблизу Переяслава-Хмельницького. Правоохоронці кілька днів розробляли план затримання. Згідно з оперативною інформацією, зловмисник мав їхати до Переяслава. На трасу направили наряд "Беркута". Авто Сергія зупинили даішники, аби перевірити документи. Щойно чоловік вийшов з машини, спецназівці одягли на нього наручники.

Галицький судимостей не має. Працював експедитором на приватному підприємстві в Київській області. Міліціонери кажуть,  останнім часом на роботу не ходив. В минулому він — професійний спортсмен.

У середу затриманого з Печерського райвідділу перевели до слідчого ізолятора на Лук"янівці. Перше судове засідання має відбутися упродовж місяця.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Галицький підірвав квартиру пенсіонерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути