середа, 22 березня 2017 16:28

Сагайдак повідомив про викриття розкрадання сотень мільйонів гривень КК "Київавтодор"

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України викрили посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні сотень мільйонів гривень.
Про це повідомляє заступник голови Київської міської держадміністрації Ілля Сагайдак.

Правоохоронці встановили, що чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділених на будівництво, експлуатацію, утримання, капітальний і поточний ремонт автошляхів столиці, реконструкцію транспортних вузлів, ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій. Оперативники спецслужби задокументували, що керівники Київавтодору за змовою з комерсантами під час тендерів закуповували матеріали та роботи за значно завищеною ціною. Потім гроші перераховували на фіктивні фірми, переводили у готівку та привласнювались організаторами оборудки. Лише протягом 2016 року зловмисники вивели на рахунки фіктивних структур та привласнили майже триста мільйонів гривень.

Під час низки обшуків в офісах "Київавтодору", на підприємствах-підрядниках, фіктивних структурах та місцями проживання фігурантів справи, співробітники СБ України вилучили документацію, яка підтверджує здійснення протиправних фінансово-господарських операцій, чорнові записи, комп'ютерну техніку, на якій виготовлялись фіктивні фінансово-господарські документи, печатки комерційних структур, задіяних у проведенні оборудок, та майже чотири мільйони необлікованих гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

  СБУ та Генрокуратура викрили посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні грошей
СБУ та Генрокуратура викрили посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні грошей
Раніше заступник голови Київської міської держадміністрації Ілля Сагайдак повідомляв у своєму Фейбуці про чисельні зловживання у КК "Київавтодор".
 
Зараз ви читаєте новину «Сагайдак повідомив про викриття розкрадання сотень мільйонів гривень КК "Київавтодор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути