середа, 21 липня 2021 12:27

Зростання тарифів і зміни у квитанціях: чого чекати киянам восени

Зростання тарифів і зміни у квитанціях: чого чекати киянам восени
Восени тарифи на комунальні послуги підвищать. Фото: ukr.media

З 1 жовтня у Києві зростуть тарифи на гарячу воду й опалення.

Тарифи виростуть на 30-40%. Підприємства теплопостачання не мають оборотних коштів, вони є "планово збитковими" і не можуть забезпечувати передоплату за газ. Крім того, природний газ катастрофічно дорожчає, повідомив "НВ.Бізнес" заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знижка від Нафтогазу: як можна заощадити наступного місяця

"На ринку склалися передумови для того, щоб переглянути тарифи комунальних підприємств. Ситуація настільки критична й масштабна, що потрібні зусилля всіх гілок влади", - каже Пантелеєв.

Як зміняться тарифи в столиці з 1 жовтня

Тариф на тепло - 2151,77 грн/кв.м - 2433,90 грн/кв.м за 1 гігакалорію залежно від типу приєднання будинку.

Тариф на гаряче водопостачання - 109,55 грн/куб.м - 122,17 грн/куб.м.

Приблизно 53,2 грн/кв.м - вартість опалення в будинках без лічильника.

У платіжках киян з'явиться зображений новий рядок з авансовим платежем. Про це на брифінгу повідомив директор структурного підрозділу СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатін.

"Нововведення дасть змогу уникнути накопичення боргів за комуналку в разі, якщо оплата не була проведена з певної причини. Додатковий платіж поки не є обов'язковим. Споживачі можуть обирати самостійно, платити їм наперед за комунальні послуги, чи ні", - зазначив Лопатін.

Це нововведення зменшить фінансове навантаження на домогосподарство й дозволить Київтеплоенерго накопичити певну кількість коштів для можливості своєчасно почати опалювальний сезон. Додаткова графа містить середню суму, яку споживач сплачує в місяць за різні послуги ЖКГ.

Тарифи на електроенергію в Україні зміняться з 1 серпня. Міненергетики планує запустити в Україні нову модель спеціальних зобов'язань для населення. Зараз тариф на рівні 1,68 грн/кВт-год. Пропонують установити максимальний тариф на рівні 3,4 грн/кВт-год.

Зараз ви читаєте новину «Зростання тарифів і зміни у квитанціях: чого чекати киянам восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути