пʼятниця, 11 травня 2018 15:24

Психолог пояснила, чому підлітків тягне до екстремальних селфі

Психолог пояснила, чому підлітків тягне до екстремальних селфі
Психолог: з отриманою в дитинстві психологічною травмою розвитку людина справляється тільки таким засобом - екстримом. Фото: Днепр Час

В Києві в ніч на 10 травня 19-річна дівчина загинула від падіння в шахту ліфта з висоти 25 поверху. Хлопець, який був тоді з загиблою, розповів, що вони там прогулювалися.

Екстремальні вилазки з летальним фіналом сьогодні не рідкість. Для звичайного селфі або фото для соцмереж підлітки ризикують життям, піднімаючись на дах, мости чи навіть поїзди, розповіла психолог Оксана Бочарова, написали 24tv.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік стрибнув із даху котельні Київенерго

"На це є кілька причин: депресія, едіпів комплекс, може бути травма розвитку. Весь час підлітки доводять, що вони можуть. З отриманою в дитинстві психологічною травмою розвитку людина справляється тільки таким засобом - екстримом", - пояснила психолог.

Фелікс Луньов лазить по мостах Києва уже 5 років. Дахи багатоповерхівок та занедбані будівлі почали цікавити хлопця після прочитання книги "Сталкер".

За його словами, займається таким в основному заради фото і адреналіну. Руфери (люди, які лазять по дахах заради екстриму. - Gazeta.ua) лізуть на дах без страховки.

"Якщо людина не підготовлена, не до кінця впевнена у собі або не може до кінця розрахувати свої сили, я б не радив починати таким займатися. Тому що дуже багато людей постраждали. Не в плані летальних випадків, а поламали руки чи ноги, таке буває. В цілому, треба бути повністю впевненим у собі та відмовитися від алкоголю і наркотичних речовин", - розповів Фелікс.

Руфери радять шукати адреналін у безпечніших розвагах.

У поліції стверджують, що відповідальність за смерть 19-річної дівчинки, ймовірно, ляже на забудовника.

В Києві на вулиці Драгоманова у дворі виявили труп жінки. Вона вкоротила собі віку, стрибнувши із 21-го поверху будинку

Зараз ви читаєте новину «Психолог пояснила, чому підлітків тягне до екстремальних селфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути