четвер, 13 травня 2021 11:06

Проїзд у Києві може шалено подорожчати: подробиці

Проїзд у Києві може шалено подорожчати: подробиці
Поїздка у громадському транспорті може коштувати понад 20 грн. Фото: пресслужба Київпастрансу

Київський метрополітен і Київпастранс звернулися до столичної влади з проханням підтримати їх у час пандемії - виділити кошти з бюджету чи переглянути тарифи на проїзд. Обґрунтована ціна поїздки - 21 грн.

Спільне звернення обох трудових колективів опублікували пресслужби підприємств, пише "Українська правда".

"Виклики пандемії серйозно вплинули на нашу роботу за останні два роки. Ми бачимо два можливих шляхи розв'язання цієї ситуації: підтримка коштами міського бюджету чи перегляд наявного тарифу на перевезення пасажирів. Згідно з розрахунками, економічно обґрунтований тариф на 2021 рік становить 21,05 гривні", - йдеться у зверненні.

З початку пандемії пасажиропотік у метро значно упав - з 495 339 тис. пасажирів 2019-го до 279 484 тис. пасажирів 2020 року та до 85 163 тис. пасажирів за чотири місяці 2021-го. У підприємстві наголосили, що через це є ризик затримки чи невиплати зарплати працівникам.

Крім того, підприємство отримало інформацію про переведення адміністративного персоналу на чотириденний робочий тиждень. Це рішення торкнеться близько 3 тис. працівників, які недоотримуватимуть п'яту частину зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкісний трамвай продовжать до станції метро Палац спорту

У підземці зазначили, що для забезпечення роботи підприємства вони потребують мінімум 1,514 млн грн.

У Київпастрансі заявили, що їх перевезення впали на 39,9%. При цьому тарифи на електроенергію підвищилися в 1,2 раза, а мінімальна зарплата – в 1,75 раза. За їхніми розрахунками, економічно обґрунтовані тарифи на 2021 рік - 25,18 грн на проїзд наземними видами транспорту та 78,9 грн – на проїзд міською електричкою.

У підприємствах додали, що існує загроза відключення електроенергії, скорочення працівників і затримки зарплати, що призведе до транспортного колапсу у столиці.

Нагадаємо, з 1 травня в Києві послабили суворий карантин. Громадський транспорт працює у звичайному режимі. Відновили роботу заклади громадського харчування, школи та дитячі садки. Попри скасування жорстких обмежень жодних змін у місті особливо не відчувалося. У транспорті було так само мало людей, у ресторанах, ТРЦ багато відвідувачів не було за незначними винятками.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у Києві може шалено подорожчати: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути