четвер, 23 березня 2017 12:13

Прокуратура оголосила підозру у справі палацу Юрія Іванющенка

Прокуратура оголосила підозру у справі палацу Юрія Іванющенка

Прокуратура повідомила про підозру колишньому начальнику Головного управління земельних ресурсів КМДА Анатолію Муховикову у справі щодо палацового комплексу Юрія Іванющенка в Конча-Заспі.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Муховикова підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Екс-чиновнику загрожує від 5 до 8 років увязнення.

"Він (Муховиков. - Ред.) незаконно погодив висновки про передачу певних ділянок кооперативу "Котміст". Вказані земельні ділянки не можна було відчужувати", – сказав на суді прокурор ГПУ Артур Димура.

Палацовий комплекс у Кончі-Заспі розташований на 70 га природно-заповідних земель. Раніше його пов'язували з екс-нардепом від Партії регіонів Юрієм Іванющенком. Комплекс кілька разів перепродавали. Зрештою він опинився у Паоло Урфера. Людина з таким іменем працює футбольним менеджером, живе в Монако, де й Іванющенко. Син Іванющенка Арсен – футболіст і починав займатися футболом саме в юнацьких командах Монако.

Інтереси Паоло Урфера представляє адвокат Олексій Швидкий.

Генеральна прокуратура раніше просила арештувати землю під палацом. Однак суд першої інстанції прокурорам відмовив. Пояснили це тим, що досудове розслідування триває з червня 2015 року, але до 2017-го нікому не оголосили підозру. Цивільний позов у справі не заявлено, а питання про арешт майна ініційовано через 20 місяців після початку досудового розслідування.

Апеляційний суд 22 березня відмовив прокурорам в арешті землі під палацом Іванющенка "з інших правових підстав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп назвав ціну закриття справ Юри Єнакіївського

22 лютого ГПУ повідомила, що оголосила про підозру екс-заступнику голови Київської адміністрації – начальнику Головного управління земельних ресурсів. За даними ГПУ, цього чиновника підозрюють у зловживанні владою під час узгодження виділення 65,1 га землі у межах Жукового острова.

23 лютого столична прокуратура провела обшуки та повідомила про підозру ще 3 екс-посадовцям команди Леоніда Черновецького, які відчужили 45 га землі на острові Жуків.

15 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має намір ініціювати знесення всіх незаконних маєтків на Жуковому острові в Києві. Зокрема "від палацу колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Юрія Іванющенка до чинних "слуг народу".

Анатолій Муховиков очолював управління земельних ресурсів столичної міськадміністрації з 1992 року по квітень 2008-го.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура оголосила підозру у справі палацу Юрія Іванющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути