середа, 29 квітня 2015 16:20

"Правий сектор" на Банковій погрожував спалити Адміністрацію президента
22

Фото: Сергій Демчук

Близько тисячі прихильників та бійців "Правого сектору" сьогодні біля Адміністрації президента вимагали зняти оточення бази добровольців в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровщини. Як відомо, базу добровольців напередодні оточили військові 25-ї і 95-ї бригад Збройних сил України.

"Саме тоді, коли всі говорять про можливий наступ Кремлівської нечисті, на фронті вчора ввечері відбулася дика провокація, - заявив на початку мітингу прес-секретар "Правого сектору" Артем Скоропадський. – Біля нашої бази, де розташований п'ятий батальйон ДУК, з'явилися солдати і поставили там блокпост. Ніхто не стріляв, просто вийшли переговірники і сказали, що в них наказ передати нам, щоб здавали зброю. Ми всю зброю здобули в боях, жодного автомата ми не отримали від держави. Цю ганебну вимогу ми не будемо виконувати ніколи. Дмитро Ярош сказав, що якщо хтось полізе на базу, будемо діяти згідно з законами військового часу".

Народ на Банковій був наелектризований, люди кричали "Петро, виходь! Винось свої липецькі цукерки!", навіть погрожували спалити адміністрацію.

"Рано чи пізно всі добровольці і прості солдати повернуться сюди і спитають у цих виродків, що вони робили, коли хлопці помирали там, - кричав Скоропадський. – Скільки грошей вони вкрали на бронежилетах і автоматах? Сьогодні в нас попереджувальна акція. Ми хочемо, щоб влада нас почула. Ми вимагаємо, щоб людину, яка віддала наказ оточити добровольців, посадили пожиттєво. Наступна акція буде тривати доки не згорить Адміністрація президента".

О 13.40 до людей вийшов заступник голови адміністрації президента Андрій Таранов і заявив, що з Дмитром Ярошом провели телефонні переговори і конфлікт вирішено.

"Зараз відбувається легалізація та вхід "Правого сектору" до ЗСУ, - звернувся Таран до протестуючих. – Тільки що закінчилася розмова голови СБУ Віталія Наливайченка з Дмитром Ярошом. У Дніпропетровську перший заступник начальника Генштабу Бесараб знаходиться на переговорах з Ярошем. Всі питання щодо входу "Правого сектору" в якості окремого підрозділу до ЗСУ вирішені. Щодо вчорашнього інциденту ми зараз розбираємося".

О другій годині акція закінчилася.

Зараз ви читаєте новину «"Правий сектор" на Банковій погрожував спалити Адміністрацію президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути