Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2021 09:52

Працівники "Більшовика" виходять на протест проти розпилу заводу на металобрухт

  Сьогодні біля "Більшовика" відбудеться протестна акція з приводу продажу підприємства у межах "Великої приватизації"
Сьогодні біля "Більшовика" відбудеться протестна акція з приводу продажу підприємства у межах "Великої приватизації"

У п'ятницю, 8 жовтня, на Шулявці біля колишнього заводу "Більшовик" (наразі — АТ "Перший київський машинобудівний завод", ПКМЗ), відбудеться протестна акція з приводу продажу підприємства у межах "Великої приватизації".

Про це повідомив у Facebook голова громадської організації "Вибачте, що живі" Данило Турчин.

"Офіційно анонсую. Завтра ми збираємося біля легендарного заводу "Більшовик". Справа в тому, що "Перший київський машинобудівний завод" держава продає з молотка під знесення в якості ділянки під черговий ЖК. Завод знищать, людей виживуть. До нас звернулись робітники із проханням про допомогу та фактами про те, що щоденно перед запланованим аукціоном обладнання та верстати "Більшовика" розпилюють та вивозять вантажівками на металобрухт. Це злочинний вандалізм", — написав Турчин.

Він підкреслив, що ані держава, ані нові власники не збираються захищати завод та права трудового колективу.

"Отже, це зробимо ми. На "Більшовику" десятиліттями працюють унікальні для України та світу фахівці. Знищення заводу — ніщо інше, як знущання над ними. Розпил оборонного заводу під час війни — це державна зрада. Адже, за законом, при передачі "інвестору" виробництво має бути збереженим!" — заявив активіст.

Він акцентував, що треба запобігти "розпилюванню" заводу на металобрухт і звільненню трудового колективу.

"Ми вимагаємо дотримання Закону! "Більшовик" — не металобрухт! Люди — не сміття, яке можна просто викинути. Мета нашої акції — соціальні гарантії для людей, збереження виробництва, прозорі умови аукціону. Наразі Фонд держмайна м'яко "відправив мене у подорож" із моїми запитаннями щодо майбутнього "Більшовика", тож доведеться діяти, як зазвичай", — написав Турчин.

За його словами, жодним іншим способом працівників заводу вже не захистити. "На жаль, із такими персоналіями, яких ми маємо на чолі держструктур, лише розголос та тиск громади може змусити їх діяти по-людськи, за законом. Отже, п'ятниця, 11:00. Прохідна заводу "Більшовик" на Гарматній. Буде гаряче, тож якщо ви з нами — долучайтесь. Якщо ні — оминайте", — резюмував Турчин.

Нагадаємо, аукціон з продажу 100% акцій АТ "Перший київський машинобудівний завод" у межах "Великої приватизації" заплановано на 27 жовтня. Стартова ціна лоту — 1,39 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Працівники "Більшовика" виходять на протест проти розпилу заводу на металобрухт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути