понеділок, 12 березня 2018 19:16

Підземний паркінг і пам'ятник Бродському: як зміниться Бессарабський ринок у Києві

16 березня на сайті "Прозоро" відбудуться торги на кращий проект кошторисної документації "Реставрація будівлі критого ринку на Бессарабській площі, 2". Потім почнеться реконструкція одного з найдавніших елітних ринків столиці.

Яким буде Бессарабський ринок у центрі Києва розповів директор Микола Ковальчук, пише "БЖ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реконструкція Житнього ринку в столиці: що зміниться

Автор: "БЖ"
  Фуд-корт розширять за рахунок овочевих рядів, замінять покриття прилавків, полички будуть в єдиному стилі
Фуд-корт розширять за рахунок овочевих рядів, замінять покриття прилавків, полички будуть в єдиному стилі

"Будемо розширювати фуд-корт за рахунок овочевих рядів. Вони й так наполовину порожні. Ще в планах — винести ряди з квітами під вхідну групу, або під стінки: одному орендарю віддамо одну стіну, другому — іншу. Так звільнимо центральну частину ринку. Протягом цього року замінимо покриття прилавків, полички будуть в єдиному стилі. Вже поміняли покриття в м'ясному відділі. Продавців риби вишикуємо в один ряд. Зробимо нормальне відведення води. Цього року поміняємо холодильники", - розповів про плани Ковальчук.

Автор: "БЖ"
  Фуд-корт розширять за рахунок овочевих рядів
Фуд-корт розширять за рахунок овочевих рядів

Під час реставрації фасад будівлі не змінюватимуть.

"Будівля Бессарабки — пам'ятка національного значення. Тут нічого не можна чіпати. Наприклад, під час проектних робіт ми знайшли в будівлі спеціальні лінзи. Коли на них потрапляє сонячне проміння, весь зал заливається світлом і штучно висвітлюється. Єдине, хочемо встановити на фасаді меморіальну дошку меценату Лазарю Бродському, на гроші якого в 1910-1912 роках був побудований ринок. Щоправда, поки не можемо вийти на його родичів і чекаємо погоджень від Мінкульту", - зауважив директор Бессарабського ринку.

Автор: "БЖ"
  Покриття в м’ясному відділі вже поміняли
Покриття в м’ясному відділі вже поміняли

Під час ремонту даху на місяць-два ринок повністю закриватимуть.

"Торговці хвилюються, адже ринок — це їхній основний дохід. Деякі з них працюють тут досить давно. У деяких тут по три-п'ять точок, а після модернізації залишиться тільки одна", - сказав Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва відкрили першу в Україні прошутерію

Архітектори кажуть, що є можливість побудувати підземний паркінг. Він буде одно- або двоповерховий. На кожному поверсі зможе розміститися близько 300 машин. Можливо, буде ліфт, що опускає автомобілі, або ж звичайний заїзд-виїзд.

Місячна оренда торгового місця на Бессарабському ринку становить 4,7 тис. грн в овочевому або фруктовому відділах і 4,8 тис. грн в м'ясному.

Зараз ви читаєте новину «Підземний паркінг і пам'ятник Бродському: як зміниться Бессарабський ринок у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути