Минулого тижня на ринках почали продавати перші кримські персики, вишні, сливи та аличу.
Вишні продають по 8–10 грн за кілограм, персики та сливи — 15–20 грн, аличу — 14 грн. Продавці кажуть, що найбільший попит нині на аличу. Персики та вишні кияни купують неохоче. Продавці застерігають: обвалу цін на фрукти з Криму чекати не варто: через неврожай та пізні морози вони коштуватимуть дорого.
Є й інша причина. Кияни не купують вишню через великий вибір черешні.
— Вишня кислувата, її брати треба лише в компот чи як начинку для пирогів, — розповідає Ольга Чигрин, 46 років. — Краще купувати черешню, вона зараз дуже солодка. Справжній сезон на вишні почнеться через три тижні, тоді й ціна відразу впаде.
Днями біля станцій метро почали продавати шовковицю. Стакан коштує три гривні, баночка — п"ять.
— Шовковиця — одна з найкорисніших ягід, — каже продавець із села Петровського Ніна Москусенко, 62 роки. — Містить багато вітамінів, допомагає від усіляких хвороб. Нормалізує тиск, корисна для щитовидки.
Шовковиця лише почала плодоносити. Через тиждень-два смачні ягоди можна буде купити удвічі дешевше.
Коментарі