пʼятниця, 24 липня 2020 16:55

Перший інтерактивний Музей науки в Києві: коли очікувати відкриття

Мала академія наук України у колаборації з агенцією Gres Todorchuk відкриє перший інтерактивний "Музей науки" в Києві. Відвідувачам будуть доступні понад 120 інтерактивних експонатів та інсталяцій, - повідомляє Хмарочос.

Автор: Скрін з відеопрезентації проєкту ("Хмарочос")
  "Музей науки" буде інтерактивним - 120 новітніх експонатів
"Музей науки" буде інтерактивним - 120 новітніх експонатів

Над експозицією з 7 блоків працювали команди з України, Канади, США, Польщі та Швеції.

"У Малій академії наук навчаються понад 150 тисяч дітей з усієї України. За останні півтора року наші юні науковці вибороли 80 нагород у найбільших міжнародних наукових олімпіадах і конкурсах. Велика амбіція МАНУ - виховати нову плеяду українських фахівців і повернути Україну на карту провідних наукових країн світу. Інтерактивний простір - ще один наш крок до популяризації науки", - розповідає директор МАНУ Оксен Лісовий.

Проєкт функціонуватиме із вересня на ВДНГ у павільйоні №23.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МОН повідомили умови, за якими 1 вересня відкриються школи

Відвідувачі зможуть долучитися до запуску блискавки в котушці Тесли, покермувати роборукою, побачити 2-метрову голограму, покататися на велосипеді з квадратними колесами та вирушити в космічну подорож.

"В "Музеї науки" ми намагаємося насамперед зацікавити, оживити беземоційні терміни з підручників, перетворивши їх на об'єкти й інсталяції, показуємо, як формули та закони працюють у повсякденному житті", - додає Лісовий.

Інтерактивною також буде скляна стеля, що змінюватиме колір залежно від кількості правильних відповідей на питання зі сфери науки. Окрему зону "Музею" присвятили українським вченим.

Під час відвідин музею необхідно дотримуватися превентивних заходів безпеки на час карантину. Окрім цього, кількість відвідувачів обмежуватимуть шляхом завчасної купівлі квитків із фіксованим часом відвідування, дезінфікуватимуть експонатів та інші поверхні.

Зараз ви читаєте новину «Перший інтерактивний Музей науки в Києві: коли очікувати відкриття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути