субота, 19 серпня 2017 03:35

Організатори квіткової виставки в Києві не розмістили на мапі України Крим і Донбас

Організатори квіткової виставки в Києві не розмістили на мапі України Крим і Донбас
Організатори "квіткової" виставки забули про Крим і Донбас. Фото: Моє Місто

Мапу України з квітів до Дня Незалежності виклали на Співочому полі в столиці, однак щодо деяких регіонів виникли запитання до авторів композиції. Пильні глядачі не розгледіли у квітах Криму та Донбасу.

Запоріжжя, Полтавщина, Волинь, Галичина, Закарпаття, Поділля, Буковина, Наддніпрянщина, Полісся, Таврія представлені в 10 окремих композиціях. Карта представлена не однією картинкою, а зонами, в кожній з яких є особливості регіонів. Крим можна розгледіти хіба в композиції Таврії. "У нас є образ руїн Херсонесу, тієї частини України. Море в нас тут навкруги, зелене море", - пояснюють флорист, інформує ТСН.

Поруч із квітами є й гастрономічні принади. На Поділлі – замок, кухлі з вином і вареники, на Поліссі – піч і борщ, на Волині – дівчата в серпанках та чорничний пиріг. Карпати репрезентують вівці, Буковину – уквітчані шапки, Запоріжжя – козацькі вежі. У зеленбуді наголошують, що мапа умовна, бо вся Україна просто не влізла – брали тільки окремі найяскравіші регіони. Тому у відсутності Криму та Донбасу проблеми не бачать і вважають критику з цього приводу надто прискіпливою. "Регіонів багато, а територія поля обмежена", - пояснюють організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 оригінальних горщиків для квітів, які легко зробити власноруч

Відвідувачам загалом робота флористів до смаку, але дехто шкодує, що Україна представлена не вся. "Було написано, що будуть усі області. Я не бачу всіх областей. Простенько, дуже простенько. Дуже мало. Я думала, будуть мапи якісь, щось особливе, а так", - кажуть деякі гості.

Чиновники КМДА, котрі інспектували виставку, залишилися задоволені побаченим. Зеленбудівці звітують, що для мапи використали 200 тисяч квіток.

Зараз ви читаєте новину «Організатори квіткової виставки в Києві не розмістили на мапі України Крим і Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути