субота, 26 березня 2022 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагаються іти на Київ. Але у них проблеми з кадрами – Генштаб

Окупанти намагаються іти на Київ. Але у них проблеми з кадрами – Генштаб
Окупанти пробують відновити наступ на Київ, але ЗСУ постійно відбивають їхні атаки та знищують техніку загарбника. ФОТО: Генштаб

Окупанти намагаються відновити боєздатність своїх підрозділів та поповнити кількість боєприпасів. Хочуть відновити наступ на різних напрямках. Роблять спроби піти на Київ, але українські сили успішно відбивають атаки.

У росіян брак кваліфікованих кадрів для армії, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

"Через це противник здійснює комплектування особовим складом із низькими моральними якостями та особами, які схильні до зловживання наркотичними речовинами та алкоголем", - йдеться у дописі.

Паралельно загарбник намагається активізувати диверсійно-розвідувальні групи у Києві.

"Роблять це для дестабілізації суспільно-політичної обстановки. Пояснюється це і неспроможністю швидко поповнити втрати, здійснити належне перегрупування і застосувати війська для підтримання необхідного темпу бойових дій, щоб досягнути кінцевої мети війни", - вказано у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сил вже не вистачає. Росія хоче захопити східну частину України - Reuters

Через великі втрати в Україні та залучення до боїв строковиків, у РФ можуть бути проблеми з призовною кампанією, яка почнеться 1 квітня, прогнозують у Генштабі.

"До того ж, проглядається тенденція різкого зниження кількості контрактників у співвідношенні до строкової служби. Таким чином, погіршення соціальної складової внаслідок міжнародних санкцій та втрати в ході війни у найближчі тижні ймовірно загострять проблему комплектування російського війська якісним персоналом", - переконані у командуванні.

Окремою проблемою для ворога є незадовільна якість військової техніки, додали в Генеральному штабі.

Українські військові взяли в полон відому снайперку "Багіру" Ірину Старикову з тимчасово окупованих територій. Їй вже надали медичну допомогу, повідомляють у Telegram-каналі Оперативний ЗСУ. За словами волонтера Влада Іванова, на її руках кров щонайменше 40 людей, включаючи мирних жителів.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагаються іти на Київ. Але у них проблеми з кадрами – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути