четвер, 03 вересня 2015 15:36

Громадський активіст створить на Троєщині безкоштовну спортзону

Громадський активіст створить на Троєщині безкоштовну спортзону

11 вересня на Троєщині представник громадської організації "Рух за реформи" Святослав Козирєв представить безкоштовну спортзону, де зможуть займатися спортом усі бажаючі – і діти, і дорослі.

Ідею цієї соціальної благодійної акції підприємець і суспільний активіст виношував давно, хотів реалізувати її в Києво-Святошинському районі Київської області під егідою партії "Об'єднання Самопоміч". Втім, сталося не так, як хотілося. Позначилася запущена хвороба українського політикуму, коли місцеві ініціативи рубаються під корінь, а партійні боси плетуть якісь незрозумілі інтриги довкола партійних висуванців на виборах.

Самоорганізація, самодисципліна, самоврядування?

Нагадаємо, що назва та ідеологія партії "Об'єднання Самопоміч" запозичені від кредитних кооперативів, які з'явилися в Галичині на початку XX століття. Тоді люди об'єднувалися в союзи, щоб разом вести господарство, боротися із заборонами влади. Одним з таких об'єднань було суспільство "Крайовий Союз ревізійний", який цю ідею самоорганізації людей висвітлював у газеті "Самопоміч", що виходила в 1909–1914 роках як додаток до журналу "Економіст". У них і було запозичено гасло "В єдності – сила!" І принципи існування: "Самоорганізація, самодисципліна, самоврядування". Згодом цією ідеологією прониклися в США українські емігранти, які створили в Нью-Йорку в 1947 році подібну організацію. Цікаво, що досі в США діють кредитні союзи з однойменною назвою, ініційовані тими ж вихідцями з України.

Ідеї, які партія "Об'єднання Самопоміч" запозичила у кооперативного руху, свою ефективність довели тим, що вже понад століття приносять реальну користь людям. Але гасла і практична діяльність не завжди збігаються.

Отже, ідейна команда "Об'єднання Самопоміч" у Києво-Святошинському районі Київської області, розчарована політикою цієї партії та ігноруванням інтересів общини району, прийняла рішення перейти в партію "Рух за реформи". А це – близько 60 активістів.

"Самопоміч" зайнялася політиканством, хоча декларувала, що об'єднуватиме людей за принципом самоорганізації, даватиме зелене світло всім тим, хто не чекає милості від держави і подачок від олігархів, а береться спільно за вирішення проблем людей. Зараз ми знайшли повне розуміння в "Русі за реформи" і сподіваємося реалізувати свої плани разом з його молодими і активними представниками", – заявляє Святослав Козирєв.

За його словами, по Київській області також безпідставно відмовлено в політичній підтримці групам активістів "Самопомочі" у Броварах, Білій Церкві, Ірпіні. Козирєв пов'язує це з тим, що, можливо, на вищому рівні партія домовилася про неучасть у місцевих виборах у ряді округів області з тими конкурентами, які були "дуже сильно" в цьому зацікавлені.

Справжня самоорганізація, самодисципліна та самоврядування

Як громадський діяч Святослав Козирєв відомий в Київській області успішними соціальними акціями. Як підприємець він має можливість активно займатися благодійною і волонтерською діяльністю.

Скажімо, торік він разом з однодумцями придбав для волонтерів, які їдуть в зону АТО, легкоброньований Mercedes-Вenz Sprinter 316. Після чергової поїздки на Донбас, коли автомобіль потрапив під обстріл і декілька куль потрапили в нього, довелося додатково обшивати машину бронею. Вона досі вірою і правдою служить тим, хто допомагає українським військовим, її неодноразово використовували також для вивозу поранених.

Згодом Святослав створив станцію технічного обслуговування в Тарасівці під Києвом, співпрацював із групою "Народний оборонпром" з міста Іванкова. На СТО власними силами і за допомогою волонтерів були відремонтовані декілька БРДМ і БТР.

А ще за власні засоби він купував бронежилети і каски, коли в цьому була першочергова потреба. Кевларова каска іноземного виробництва, куплена Козирєвим для бійця 24-го батальйону з Тарасівки Антона Синягуба, врятувала останньому життя.

А ще в місті Боярка суспільний активіст організував допомогу в ремонті декількох палат для реабілітації поранених учасників АТО.

Окремо слід згадати про озеро Крючок під Києвом. Знамените воно тим, що біля нього розташований полігон твердих побутових відходів. Зараз Крючок завдяки підприємцю Святославу Козирєву є одним з найулюбленіших місць відпочинку місцевих жителів. Воно очищене, проведений благоустрій території, встановлені альтанки, вхід на пляжі безкоштовний. Завдяки відвідному каналу і фільтраційним полям забруднена вода з полігону не потрапляє у водоймища, де плаває здорова риба. Проби води підтверджують, що прийняті заходи виявилися успішними. Козирєв також сприяв тому, щоб полігон вивели з експлуатації та почалася його консервація. У подальших планах – його дегазація, будівництво вузла з видобутку метану.

Що зробити для Троєщини?

У зв'язку з тим, що дитина Козирєва пішла до школи неподалік від Троєщини, йому самому довелося переїхати на Троєщину, де він і вирішив балотуватися в Київраду від "Руху за реформи" по округу №15.

Зараз на Троєщині громадський активіст насамперед планує зайнятися соціальним проектом – створенням безкоштовного відкритого майданчика, рингу і тренажерів для всіх видів єдиноборств за адресою вул. Закревського, 32.

"Діти і підлітки за допомогою спорту можуть прийти до освоєння самоорганізації, навчитися дисципліні й методам досягнення поставленої мети. Це обов'язково знадобиться їм у дорослому житті", – впевнений Козирєв.

У активіста ще багато ідей для втілення. Він переконаний, що вже зараз може організувати троєщинців для досягнення нових результатів і подолання побутових труднощів.

 

Зараз ви читаєте новину «Громадський активіст створить на Троєщині безкоштовну спортзону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути