Ексклюзиви
неділя, 31 грудня 2023 10:44

Новий рік у столиці: киянам та гостям міста нагадали про День жалоби та комендантську годину

Новий рік у столиці: киянам та гостям міста нагадали про День жалоби та комендантську годину
Влада Києва нагадала про необхідність дотримання комендантської години. Фото: vechirniy.kyiv.ua

У Києві 1 січня буде оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок російської атаки 29 грудня.

Місцева влада також нагадує про необхідність дотримуватись комендантської години. Із 00:00 до 05:00 заборонено перебувати на вулиці та у громадських місцях. Про це у Telegram повідомляє Київська МДА.

"Попри все, ми зустрічатимемо Новий рік із надією в серцях та з міцною вірою - у Збройні сили України, в нашу Перемогу! Весь рік ми працювали, гуртувалися, допомагали армії, а наші захисники і захисниці наближали Перемогу! Ми щиро вдячні всім, хто захищає нашу незалежність, долучившись до лав Збройних сил України! Вдячні комунальникам, дорожникам, енергетикам, лікарям, вчителям і вихователям, рятувальникам, працівникам інших структур, які щодня, навіть у дні найстрашніших обстрілів, піклувалися про рідний Київ. Бажаємо, щоб 2024 рік приніс Україні мир та Перемогу. І щоб святкові вихідні пройшли тихо та спокійно", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві зросла кількість жертв російської атаки 29 грудня

У КМДА також нагадують, що повернення додому слід планувати заздалегідь.

"У налаштуваннях Київ Цифровий увімкніть сповіщення, що за 60 хв. нагадає про початок комендантської години. Наземний громадський транспорт курсує до 22:30 за розкладом. Станції метро в режимі перевезень працюють орієнтовно до 22:20 (залежно від станції). У разі повітряної тривоги переходьте в укриття. Мапа укриттів - у застосунку "Київ Цифровий", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, КМДА звертає увагу, що у столиці заборонена реалізація і запуск феєрверків, салютів і піротехнічних засобів.

У Києві 1 січня буде оголошене днем жалоби за загиблими внаслідок російських ударів 29 грудня.

Ця атака на столицю була найбільшою за кількістю жертв серед мирних жителів, повідомив у Telegram міський голова Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Новий рік у столиці: киянам та гостям міста нагадали про День жалоби та комендантську годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути