субота, 24 листопада 2018 06:56

Новий рік на носі: у Києві на два місяці перекривають центральну вулицю
6

У столиці стартують масштабні приготування до Нового року.

Зокрема, від сьогодні на 2 місяці по Володимирському проїзду обмежують рух транспорту. Обмеження діятиме від вулиці Малої Житомирської до Михайлівської площі до 24 січня через новорічні приготування. Однак, по Хрещатику рух буде дозволений у вихідні, неробочі та святкові дні, повідомив організатор свята у Києві Folk Ukraine у Facebook.

Цього року новорічне містечко буде оформлене у стилі північного сяйва. Основні розваги триватимуть на Софійській та Контрактовій площах.

На Софійській вперше запустять потяг бажань "Полярний експрес". Там же поставлять головну ялинку Києва. Її урочисто засвітять 19 грудня о 19:00. Висота ялинки сягне 27 метрів. На ній висітиме до 10 тонн новорічних прикрас. Іграшки будуть у вигляді сріблястих та білих кристалів. Поряд із ялинкою встановлять екран, через який відвідувачі передаватимуть вітання. Ще одну - 22-метрову - ялинку встановлять на Контрактовій площі.

Будуть новорічні красуні штучними чи справжніми - достеменно буде відомо до 8 грудня. "Ялинка може бути штучною, складальною - з невеликих гілок, як робили раніше. Або живою, яку ми, за традицією, привозили з лісництва в Івано-Франківській області. Рішення остаточно не прийнято. Думаю, до 8 грудня визначимося. 10 грудня - це критична дата. До цього дня ялиночки повинні стояти і на Софійській, і на Контрактовій площах. Але, запевняю, в будь-якому випадку вони будуть дуже красивими", - розповів президент фестивалю Folk Ukraine Ігор Добруцький у "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гірлянди за 500 тис., ялинка за 166 тис.: як Україна готується до Нового року

Містечко на Контрактовій площі урочисто відкриється 15 грудня о 16:00. Святкування розпочнеться приїздом Святого Миколая та святковим парадом.

"15 грудня Святий Миколай як янгол-охоронець моряків пропливе на красивому кораблі по Дніпру. Ми його будемо зустрічати на прикрашеному причалі на Поштовій площі, діти вручать йому ключ від його резиденції. Туди святий попрямує під звуки духового оркестру і барабанів. Пройде парад по вулиці Сагайдачного", - розповів Добруцький.

Гратиме духовий оркестр. Усе оформлення Контрактової площі буде присвячене творчості української художниці Марії Приймаченко.

Цьогорічне свято також відзначиться рекордною кількістю фотозон – їх у центрі Києві буде близько 70-ти.

Усі святкові локації об’єднані тематикою новорічного сяйва
Фото: folkukraine
У столиці поставлять дві ялинки. Вищу – на Софійській площі, нижчу – на Контрактовій
На Софійській площі поряд із ялинкою встановлять екран, через який відвідувачі передаватимуть вітання
Усе оформлення Контрактової площі буде присвячене творчості української художниці Марії Приймаченко
Головну ялинку урочисто засвітять 19 грудня

На час новорічної ночі столичний громадський транспорт змінить режим роботи: пасажирський транспорт ходитиме на 3 год. довше, а фунікулер – цілодобово.

Зараз ви читаєте новину «Новий рік на носі: у Києві на два місяці перекривають центральну вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути