Ексклюзиви
середа, 22 червня 2022 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Небезпека повторного наступу на Київ залишається - генерал Павлюк

Небезпека повторного наступу на Київ залишається - генерал Павлюк
Реальнішою загрозою для столиці є завдання противником ракетних ударів по критичних об'єктах державного управління. Фото: pixabay.com

На Київському та Чернігівському напрямках не можна виключати ймовірність спроб формування нових ударних ворожих угруповань.

Водночас значно більшою загрозою на сьогодні є ймовірність ракетних обстрілів столиці, заявив командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк, передає "Укрінформ".

"На сьогодні безпека Києва, Київщини, всієї України забезпечується уздовж лінії зіткнення на Харківщині, Луганщині, Донеччині та Херсонщині. Для ворога Київ лишається і лишатиметься головною метою його загарбницьких мрій. Росіяни ніколи не відмовляться від цього. Про це нам слід постійно пам'ятати. Не виключати ймовірність спроб формування нових ударних угруповань за рахунок "тотальної мобілізації" резервістів, залучення запасів техніки та озброєння радянських часів, яких ще є вдосталь на базах зберігання РФ", - сказав він.

Незважаючи на великі втрати російської армії у живій силі, озброєнні та військовій техніці, агресор все ще має значний людський та технічний ресурс, наголосив Павлюк. Він зазначив, що з огляду на стан та положення військ противника раптово або у стислі терміни це здійснити неможливо. Разом з тим, у разі успіху противника у Східній операційній зоні, значна частина його сил та засобів може бути переміщена звідти на Київський напрямок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ: розповіли про поточну ситуацію на Херсонщині

"Наразі реальнішою загрозою для нашої столиці є завдання противником ракетних ударів по критичних об'єктах державного управління, військової та цивільної інфраструктури. Маємо цьому багато прикладів. Довкола Києва створено достатньо ефективну та ешелоновану систему протиповітряної оборони, яка в цілому здатна захистити місто від засобів повітряного нападу та постійно вдосконалюється", - додав командувач угруповання сил і засобів оборони Києва.

Однак імовірність прориву зони ППО у разі масованого ракетного удару все ж таки існує, наголосив Павленко та закликав усіх киян та гостей столиці не втрачати пильність та вчасно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Наразі скупчення військ на кордоні з Білоруссю недостатнє, щоб організувати новий прорив в Україну. Поблизу українського кордону перебуває близько 4 тис. військовослужбовців з Білорусі. Ця кількість замала, якщо говорити про спроби прорватися на Київ, Чернігів або інший напрямок України. Але важливо тримати там достатньо великі частини й угруповання, щоб уникнути навіть теоретично такої можливості.

Зараз ви читаєте новину «Небезпека повторного наступу на Київ залишається - генерал Павлюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути