пʼятниця, 22 червня 2018 13:50

Назвали проспект, що пропонують перейменувати на честь Любомира Гузара

Назвали проспект, що пропонують перейменувати на честь Любомира Гузара
Предстоятель Української греко-католицької церкви Любомир Гузар помер 31 травня торік на 85-му році

Прейменувати проспект Космонавта Комарова у Києві на честь Любомира Гузара закликає ініціативна група "Першого грудня". Балженнійший Любомир до останніх днів входив до її складу.

У роковини смерті Гузара, у травні цьогоріч, ініціатива з'явилася на сайті КМДА. До 15 липня триватиме обговорення цієї пропозиції. Усі охочі можуть зареєструватися на сайті, підтримати проект або висловити власну пропозицію.

"Любомир Гузар належить до тих національних велетнів, які постають понад межами й об'єднують нас у великий український народ. Щойно тепер починаємо усвідомлювати, як багато він, монах і мислитель, зумів зробити для зміцнення нашої віри та порятунку. Він – символ єдності та нашого духовного і національного захисту від чужої ненависті та власної зневіри.

Ім'я Любомира Гузара має бути вшановане у столиці нашої держави", - пояснюють учасники групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік без Любомира Гузара: "Мені болить, що так поволі йдемо вперед"

"Поява його імені у сусідстві з іменами Леся Курбаса та Вацлава Гавела на карті нашої столиці буде справедливим жестом вдячності перед нашим загальнонаціональним Великим Патріархом, - йдеться у заяві групи. - Просимо всіх жителів Києва проголосувати на користь цієї ініціативи та приєднатися до нашого заклику".

Звернення на підтримку перейменування просп. Комарова на просп. Любомира Гузара в Києві підписали члени ініціативної групи "Першого грудня": В'ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Євген Захаров, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Всеволод Речицький, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків; голова секретаріату Групи Іван Васюник, дипломат Данило Лубківський, волонтер Групи Ярина Ясиневич.

Групу "Першого грудня" створили 2011 року у річницю референдуму за незалежність України. Вона має на меті поширювати моральні цінності та сприяти встановленню в країні нових правил.

Зараз ви читаєте новину «Назвали проспект, що пропонують перейменувати на честь Любомира Гузара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути